Política

La Fiscalia no recorrerà la llibertat de Trapero, ja que noves diligències el poden fer “caure”

Recorden que, de moment, investiguen els fets dels dies 20 i 21 de setembre i que s’ha d’ampliar a d’altres dies, l’1-O, concretament

La Fiscalia de l’Audiencia Nacional no recorrerà l’acte en el qual la jutge Carmen Lamela va deixar dilluns en llibertat, amb mesures cautelars, el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, investigat per sedició, en considerar, entre d’altres qüestions, que no és una decisió definitiva.

Després de la declaració de Trapero dilluns passat com a investigat, la jutge Lamela va decidir posar-lo en llibertat en contra del criteri de la Fiscalia, que va demanar presó preventiva. La magistrada li va imposar, com a mesures cautelars, compareixences quinzenals, lliurament del passaport, prohibició de sortir d’Espanya i la fixació d’un domicili i una persona de contacte per estar localitzable.

Aquell mateix dia, la jutge enviava a la presó incondicional i sense fiança el president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez; i al d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Ara , el ministeri públic, en un comunicat, explica que la seva decisió de no recórrer l’acte resideix en el fet que “totes les mesures cautelars tenen un caràcter provisional” i aquestes poden ser revisades en un futur.

En aquest sentit, la Fiscalia fa referència a l’acte de llibertat de Trapero, en què la jutge apuntava que prenia aquesta decisió “sense perjudici de les possibles ampliacions que puguin realitzar-se en el perímetre objectiu i subjectiu de les presents diligències”.

A més, la Fiscalia anuncia que es tornarà a avaluar la idoneïtat d’altres mesures cautelars “una vegada s’ampliï, en el seu cas, l’objecte del procediment i s’incorporin noves diligències”.

Recorda la Fiscalia que l’acte de la jutge es limita a la intervenció de Trapero en els disturbis del 20 i 21 de setembre arran dels registres de l’operació que pretenia evitar la celebració del referèndum il·legal. I explica que, malgrat que la denúncia presentada en un primer moment per la Fiscalia feia referència únicament a aquests fets, ja s’han incorporat diligències que s’estenen més enllà d’aquells dies.

Segons deia la jutge en el seu acte, l’actuació de Trapero aquells dies “no apareix encara prou perfilada fins al punt de poder-lo vincular en aquest moment a fets tan greus com els que aquells dies van passar, sense perjudici d’allò que pugui determinar-se en una fase més avançada de la investigació”.

El ministeri públic demanarà estendre la investigació a Trapero a l’1-O amb un nou informe o bé amb una ampliació de la primera denúncia que es referia només al setge a la Guàrdia Civil en el transcurs de l’operació Annubis per impedir el referèndum.

La Fiscalia ha anunciat també que demanarà al jutjat d’instrucció número 3 de l’Audiència Nacional, que investiga aquests fets, que es notifiqui de manera oficial l’acte en el qual s’acorden mesures cautelars contra Trapero al Departament d’Interior de la Generalitat “als efectes legals que siguin oportuns”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia