Política

El CAC remarca el pluralisme de TV3 la jornada de l’1-O

Televisió Espanyola, juntament amb Telecinco, van ser les cadenes amb menys diversitat d’opinions

El canal públic català va ser l’únic que va donar veu a víctimes de la violència policial

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha aprovat un informe sobre el tractament informatiu de les televisions durant la jornada del referèndum de l’1 d’Octubre, en el qual constata que TV3 va ser la més plural, mentre que “la televisió pública estatal va presentar falta de pluralitat de veus”.

Segons l’estudi del CAC, la televisió pública catalana va ser la més diversa, ja que va donar veu a representants de set partits polítics diferents. En segon lloc se situa La Sexta, on hi van donar el seu parer sis formacions polítiques i, a continuació Antena 3 amb cinc. A la cua hi ha La 1 i Telecinco, que només van comptar amb l’opinió de quatre partits, cap dels quals “de perfil sobiranista”. En el còmput global, el Partit Popular i els socialistes van ser les formacions amb més presència televisiva el dia del referèndum.

Pel que fa el temps de paraula dels governs català i espanyol, l’informe observa un cert equilibri entre Telecinco i TV3, mentre que a TVE Catalunya el 88,4% del temps va ser per al govern espanyol i el 7,8% per al català. A La 1, el 48,6% del temps va correspondre al govern espanyol i el 15,5% al català, mentre que a Antena 3 el 54% va ser per al govern de l’Estat i el 15,8% per al de Catalunya. 

Segons el CAC, a tots els mitjans, el govern de l’Estat és qui ocupa més temps a la pantalla, tret de TV3, on ho és el govern català. TV3, a més, va ser l’única cadena que va donar veu a les víctimes de les agressions policials i al representants de l’observació internacional de l’1-O. A la resta de cadenes, tret de Telecinco, la violència no va ser tractada entre els cinc primers temes i a TVE Catalunya i Antena 3 es va destacar la violència de la ciutadania cap a la policia.

LA XIFRA

88,4
per cent
del temps de paraula va tenir el govern espanyol i un 7,8% el català a TVE a Catalunya l’1-O.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia