Política

Aprovat l’augment d’impostos a Manresa

L’augment d’un 2,5% en impostos i taxes, i l’increment d’un 11,60% de les escombraries va rebre només el suport de l’equip de govern de Manresa (CDC i ERC) en el ple d’ahir. La CUP (3 regidors) i Democràcia Municipal (1) hi van votar en contra. El PSC (3), Ciutadans (2) i el regidor no adscrit Miquel Davins es van abstenir.

Com va explicar aquest diari dimarts, el regidor d’Hisenda, Josep Maria Sala, va exposar que l’increment era degut a canvis legislatius “no previstos” que havien trastocat els números i que faran que es deixin d’ingressar 1,2 milions. Però la seva llarga exposició no va servir per convèncer una oposició que va criticar que la puja hagués estat “lineal”, sense tenir en compte les rendes de les famílies.

Jordi Masdeu (CUP) va indicar que hi havia “marge” per apujar l’IAE, un impost, va recordar, “que afecta empreses que facturen més d’un milió d’euros”. També va dir que l’increment de la taxa d’escombraries era degut a l’actual “sistema nefast”, motiu pel qual “Europa ens castiga”. Al seu torn, Felip González (PSC) va negociar el pas del seu grup del no a l’abstenció a canvi del compromís que el govern estudiï les demandes de les entitats socials. Cs es va acabar abstenint també en entendre “els factors externs”, mentre que Ton Sierra (DM) va demanar més “equitat”. Davins no va intervenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia