Política

Setge al procés sobiranista

Colau afirma que l’existència de presos polítics generarà mobilitzacions

Sobre la retirada d’efectiu dels bancs Ada Colau ha considerat que “no és la millor idea”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha advertit que el fet que hi hagi “dues persones preses per les seves idees, per les seves idees, per motius polítics generarà moltes mobilitzacions”, en referència a la situació dels presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

En declaracions a la Cadena Ser, Colau ha manifestat el seu suport a la manifestació convocada demà a Barcelona en protesta per l’empresonament dels presidents d’Òmnium i l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, respectivament, i en contra de l’aplicació de l’articulo 155 de la Constitució a Catalunya, encara que ha assenyalat que no sap si hi assistirà.

Sobre la retirada d’efectiu dels bancs en protesta per les decisions del Govern que promouen avui les entitats independentistes catalanes, Ada Colau ha considerat que “no és la millor idea” perquè incrementa la incertesa econòmica.

Tant respecte a la previsible aplicació del 155 com una declaració unilateral d’independència, l’alcaldessa de Barcelona ha considerat que “no estan legitimades” i ha avisat que “les decisions que es prenen ara escalaran més la tensió, tindran efectes contraproduents i hi haurà més mobilització”.

L’alcaldessa de Barcelona ha insistit que “cal buscar una fórmula de diàleg real” i que és el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, qui ha d’obrir el diàleg en comptes de posar “més llenya al foc”.

Segons la seva opinió, Carles Puigdemont, ja ha fet “una frenada” perquè no ha proclamat la independència



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia