Política

violència policial durant l'1-O

Girona votarà demà si declara “no grat” Millo

En el ple se sotmetran també a aprovació les ordenances fiscals de l’any vinent que preveuen un increment del 2,4%

Es ratificarà també el decret d’alcaldia per l’administració d’Agissa

El ple de Girona votarà demà una moció de condemna als atacs policials durant la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i la declaració com a persona no grata del delegat del govern de l’Estat a Catalunya, Enric Millo. Serà a través d’una moció que presenten conjuntament els grups municipals d’ERC-MES i la CUP-Crida per Girona, tots dos en l’oposició. Caldrà esperar al ple per veure si CiU se suma a la moció en la seva literalitat o parcialment. En tot cas, pel que fa a la declaració com a persona no grata de Millo, l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas (CiU), va dir en la manifestació del 3 d’octubre, de rebuig a la repressió policial, que havia rebut “multitud” de peticions per fer efectiva la declaració contra Millo, i que ho veia bé.

El de la moció serà un dels principals punts d’interès del ple de demà, però en tindrà d’altres. Un dels més remarcables és la votació de les ordenances fiscals per a l’any 2018. El govern de la ciutat presenta uns impostos i taxes que creixen un 2,4% respecte als d’aquest any. El govern ho justifica per la necessitat d’actualitzar els preus per mantenir el nivell dels serveis, i per una possible retallada de les plusvàlues de l’Estat. La tinenta d’alcaldia i regidora d’Hisenda de l’Ajuntament de Girona, Maria Àngels Planas, ha dit que si es tira endavant la proposició de llei que ha previst el govern de l’Estat, l’Ajuntament de Girona deixarà de percebre 3 milions d’euros. El percentatge d’augment del 2,4% respon a l’increment de l’índex de preus al consum (IPC) del darrer any.

L’administració d’Agissa

Un altre dels temes que passarà per ple és la ratificació del decret d’alcaldia per a l’assumpció de l’administració d’Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter, Agissa. L’Ajuntament de Girona assumeix la gestió de l’empresa a instàncies del jutge que ha apartat Girona SA, socis privats de l’empresa mixta –tenen un 80% del capital–, de la seva gestió. El motiu és la presumpta comissió d’un delicte continuat d’apropiació indeguda per part de directius i exdirectius de la companyia.

Un darrer punt important en el ple serà l’aprovació definitiva del pla social de les Pedreres, per reubicar les famílies que viuen en 37 habitatges il·legals que hi ha a la zona. També està pendent de passar per ple el pla especial de la Devesa, que ja està pràcticament llest i s’espera que es pugui debatre i votar en el ple de novembre.

El ple, tot i que té caràcter ordinari, arriba dues setmanes i un dia després de la data habitual dels plens a Girona –el segon dilluns de cada mes. Segons fonts de l’Ajuntament, l’endarreriment responia a la complexitat de la situació política nacional, pocs dies després del referèndum.

LES XIFRES

22
punts
, a més del torn de precs i preguntes, conformen l’ordre del dia del ple ordinari d’octubre.
15
dies
més tard de la data habitual dels plens a Girona –el segon dilluns de cada mes– se celebrarà el ple d’octubre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys catorze morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona
Política

El govern regularà els usos dels habitatges per prioritzar l’accés “a un preu raonable”

barcelona
política

Albiol demana “mesures urgents” per actuar contra la multireincidència

Badalona