Política

Estat espanyol

La suspensió de l’autogovern

Portaveu i lletrat de les Corts ignora el 155

El ministre Méndez de Vigo admet que no està “segur al cent per cent” de si el Senat té l’última veu en l’aplicació o bé ha de ser ratificat en un nou Consell de Ministres i ser publicat al BOE

“Jo diria que no...”, esbossa

Amb Mariano Rajoy ahir a Brussel·les, el Consell de Ministres va ser presidit per la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, i la compareixença la va oferir el ministre d’Educació i portaveu, Íñigo Méndez de Vigo. La seva missió era ahir esbossar el calendari del desplegament del 155 a través del Senat, i qui millor que un lletrat de les Corts com és ell per explicar-ho?

Que Méndez de Vigo podia ser útil ho va intuir una periodista: “Després de la votació del ple del Senat sobre les mesures, cal una reunió del Consell de Ministres que les autoritzi definitivament i les publiqui al BOE? O n’hi ha prou amb la votació del Senat per ratificar-les?” Tot i que les preguntes sobre el 155 eren més que previsibles la vigília del Consell de Ministres extraordinari que avui aprovarà la petició al Senat, curiosament Méndez de Vigo no portava cap fitxa de l’assumpte i va admetre el seu desconeixement. “Ha enxampat vostè un lletrat de les Corts amb dubtes... Jo crec que no, jo crec que la decisió del Senat és la definitiva... Però no n’estic al cent per cent segur, i els que ens hem dedicat al dret alguna època de la nostra vida ens agrada estar al cent per cent segurs”, va dir. “Però jo diria que no...”, va afegir. Com és habitual en ell, el que sí que portava eren recomanacions per al cap de setmana: “Les dones artistes són protagonistes d’una exposició magnífica sobre el surrealisme al Museu Picasso de Màlaga. No es perdin a Madrid l’exposició El poder del passat, que el Museu Arqueològic compleix 150 anys i la visita val la pena!”, va suggerir amb més seguretat a l’hora de regalar idees d’oci que d’explicar el 155 que ell hauria de saber per oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia