Política

Setge al procés sobiranista

Declaració dels mitjans que van anunciar l’1-O

El director d’El Punt Avui compareix davant la Guàrdia Civil amb relació a la campanya institucional del referèndum

Diversos responsables de mitjans de comunicació van declarar ahir davant la Guàrdia Civil amb relació a la campanya institucional del referèndum. Entre ells hi figuraven el director d’El Punt Avui, Xevi Xirgo, i la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, que ho van fer en qualitat de testimonis en el marc de la investigació iniciada pel jutjat número 13 de Barcelona.

Xirgo va comparèixer davant dels agents perquè El Punt Avui “no té res a amagar” i va respondre les preguntes amb relació a la publicitat institucional contractada per la Generalitat en l’interrogatori. Algunes de les qüestions que li sol·licitaven, però, no les va poder concretar amb total precisió, motiu pel qual haurà de tornar a declarar en els pròxims dies per completar la informació.

També va comparèixer la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, que va defensar la difusió de la campanya en virtut d’una llei del Parlament de Catalunya, la cambra a la qual es deuen els mitjans públics catalans. En sortir, Llorach va remarcar, davant l’amenaça de ser intervinguts, que “els professionals de TV3 i Catalunya Ràdio seguiran garantint el pluralisme i el servei públic”.

També estava citat ahir l’editor de Directe!cat, Joan Puig, que es va acollir al dret de no declarar pel fet de no considerar “garantits” els seus drets. Els agents, visiblement molestos, el van advertir que podria estar obstaculitzant la justícia i que transmetrien la negativa al jutjat que ordenava les declaracions.

Finalment, va comparèixer el director de La Vanguardia, Màrius Carol, per explicar la contractació d’anuncis sobre el vot dels residents catalans a l’estranger.

LA FRASE

M’han posat deures. Volen més aclariments relacionats amb dates, tarifes i continguts dels anuncis
Xevi Xirgo
Director d’El PUNT AVUI

La Guàrdia Civil haurà de tornar al CTTI

La Guàrdia Civil va escorcollar de nou ahir al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), en aquesta ocasió per ordre del titular del jutjat d’instrucció número 4 de Lleida, que volia obtenir els correus electrònics d’un comandament dels Mossos d’Esquadra de Ponent relacionats amb un presumpte cas d’inacció policial durant el referèndum.

Cinc agents de paisà van arribar cap a les deu del matí en un vehicle sense logotips i van sortir-ne, amb les mans buides, quatre hores i mitja després. La investigació es troba sota secret de sumari i, oficialment, no ha transcendit si els agents van trobar la informació que buscaven o si es van endur algun altre material. Amb tot, aquest diari ha pogut saber que els guàrdies civils no van aconseguir descarregar els correus que reclamava el jutge. Tot fa pensar que va ser a causa d’un problema tècnic no previst que els tècnics d’una i altra banda no van poder solucionar. Un fet que hauria pogut generar suspicàcies, ja que, tot i ser fortuït, “semblava que ni fet expressament”, segons fonts properes a la investigació. Així doncs, la Guàrdia Civil ja hauria alertat els responsables del CTTI que hi tornarien en els pròxims dies per recuperar la informació.

Durant l’escorcoll, els treballadors del CTTI han tornat a tallar el carrer en protesta per la situació. “No volem que es normalitzi la presència de cossos de seguretat al nostre lloc de treball”, van expressar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia