Política

Setge al procés sobiranista

Felip VI: “Espanya ha de fer front a un inacceptable intent de secessió!”

El rei borbó aprofita el ressò de l’entrega dels Premis Princesa d’Astúries per carregar contra Catalunya i refermar el suport a Rajoy

“Estic orgullós de dir tot això en una terra tan lleial, Astúries!”

Felip VI, que ha estat rebut avui a Oviedo entre dues manifestacions, una a favor, i una altra en contra, s’ha dirigit aquest vespre directament als líders de la Unió Europea en l’entrega dels premis Princesa d’Astúries. La UE ha obtingut el premi a la concòrdia d’enguany i Felip VI ha aprofitat per enviar un missatge al president del Parlament Europeu, del Consell i de la Comissió. Espanya, està al límit, els ha vingut a dir: “Senyors Presidents: Espanya ha de fer front a un inacceptable intent de secessió en una part del seu territori nacional,! I el resoldrà per mitjà de les seves legítimes institucions democràtiques, dins el respecte a la nostra Constitució i atenint-se als valors i principis de la democràcia parlamentària en què vivim des de fa ja 39 anys.” Ha parlat d’una democràcia, l’espanyola, que ha construït una Espanya “oberta” i “solidària”, “sense rancúnies”. Per a ell, segons ha explicat, la unitat és el camí: “L’Espanya del segle XXI ha de forjar-se amb els esforços de tots.” Ha tancat la intervenció amb un emocionat: “Estic orgullós de dir tot això en una terra tan lleial, Astúries!”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.