Política

La Fiscalia prepara una querella per “rebel·lió” contra Puigdemont, per si declara la independència

El delicte preveu una condemna de presó de fins a 30 anys

La Fiscalia General de l’Estat confirma que està preparant una querella per “rebel·lió” per si es declara la independència al Parlament de Catalunya. El delicte de rebel·lió preveu penes de presó de fins a 30 anys. La querella ja està pràcticament redactada “per si es portés a terme una declaració d’independència”, segons han confirmat fonts de la pròpia Fiscalia General de l’Estat.

Per ara, la Fiscalia General de l’Estat espera als esdeveniments per presentar la querella, que es podria dirigir al President de la Generalitat, Carles Puigdemont, però també als consellers o als membres de la Mesa del Parlament que permetessin que se celebrés la votació de la declaració d’independència.

La preparació de la querella per “rebel·lió” coincideix amb la presentació de l’argumentari del govern espanyol sobre l’aplicació de l’article 155, on s’acusa a l’executiu català de “desobediència rebel”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia