Política

Quatre dels alcaldes referents del PSC demanen que el partit s’oposi frontalment al 155

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i els batlles de Terrassa, Granollers i Castellar del Vallès es rebel·len però demanen Puigdemont que no proclami la independència

Quatre dels alcaldes referència del Partit dels Socialistes de Catalunya han promogut conjuntament un comunicat on demanen, entre altres, al seu partit que s’oposi “frontalment” a l’aplicació de l’article 155; així com també insten el president Puigdemont a no prendre “cap mesura irreversible i unilateral” en referència a aixecar la suspensió de la Declaració Unilateral d’independència.

Núria Parlón, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i número dos d’Iceta; Jordi Ballart, batlle de Terrassa; Josep Mayoral, president de la corporació municipal de Granollers, i Ignasi Giménez, alcalde de Castellar del Vallès han redactat un contundent manifest de cinc punts, en el primer dels quals expressen “el nostre més radical desacord i rebuig a l’aplicació de l’article 155 i a les mesures que se’n deriven”.

En segon lloc demanen al seu partit, el PSC, que “s’oposi frontalment a aquesta mesura i no validi, en cap cas, la seva posada en marxa”. La batllessa colomenca i la resta de sotasignats recorden que el projecte dels socialistes catalans “es fonamenta en l’exercici i constant enfortiment de l’autogovern de Catalunya” i destaquen que l’aplicació del 155 “suposa, de fet, la suspensió de l’autonomia de la Generalitat i del Parlament de Catalunya” i adverteixen que les conseqüències d’aquesta decisió “serien irreparables”.

Tenint en compte que avui el president de la Generalitat podria anunciar una data per proclamar formalment la independència de Catalunya, els quatre batlles socialistes insten el Govern de la Generalitat a “no tirar endavant cap mesura irreversible i unilateral i que, per tant, no faci cap declaració d’independència”. Asseguren que ara no és el moment de prendre cap decisió que “faciliti la ruptura i el xoc de trens” i demanen retornar a la legalitat de l’Estatut.

Tot seguit fan una crida a les dues parts per tal que recondueixin “el conflicte”, que al seu entendre, “ha de passar per negociar una solució política”. Demanen que s’aposti pel diàleg, “sense exclusions ni línies vermelles”.

Finalment, demanen una reforma de la Constitució que inclogui la participació de tots els partits representats al congrés dels Diputats; així com promouen la redacció d’un nou Estatut que “doni resposta als anhels de la societat catalana”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“No som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer González Urrutia com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona