Política

tribunals

actuació policial

Una jutgessa ordena a la policia un informe sobre la seva actuació davant la seu de la CUP

L’advocat i diputat de la CUP, Benet Salellas, considera que amb aquesta acció la policia espanyola va cometre  diversos delictes perquè van actuar sense ordre judicial

La titular del jutjat d’instrucció número 9 de Barcelona, Sílvia Lopez Mejia, ha acceptat la denuncia de la CUP contra la policia espanyola, davant el setge que va patir a la seva seu per part d’agents policials durant hores, el 20 de setembre passat, quan la Guàrdia Civil va detenir 14 càrrecs del govern i va registrar el departament d’Economia, provocant una concentració de milers de ciutadans. La magistrada ha ordenat a la Direcció General de la Policia «un informe de la seva actuació» a la formació política per si és constitutiu d’un fet delictiu.

L’advocat i diputat de la CUP, Benet Salellas, considera que amb aquesta acció la policia espanyola va cometre  diversos delictes perquè van actuar sense ordre judicial. A l’escrit,  Salellas apunta que s’afecten “dos béns jurídics”. Per una banda, “la lliure actuació dels membres de l’organització política CUP que van veure alterada la seva llibertat d’actuació política per un cordó policial de més de sis hores i un intent d’assalt a la seva seu”, un element que entén que suposa un delicte de coaccions. Per altra banda, “la incautació de material polític sense ordre judicial, sense cap acta, ni sense cap empara legal o jurídica i en relació a l’intent d’entrar a la seu de la CUP sense el permís del titular, que a més és una organització política” suposarien delictes contra la inviolabilitat domiciliària i altres garanties de la intimitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles