Política

El director general dels Mossos s’acomiada després de ser cessat pel govern espanyol

Pere Soler i Campins és el primer alt càrrec de la Generalitat que accepta el seu cessament

El director general dels Mossos d’Esquadra, Pere Soler i Campins, ha dirigit una carta de comiat als agents del cos després d’haver estat cessat pel govern espanyol en aplicació de l’article 155 de la Constitució. Soler és el primer alt càrrec de la Generalitat que accepta el seu cessament.

“Vull acomiadar-me tal com vaig començar, dient als vostres comandaments que em trobareu sempre en la defensa del Cos i a les vostres ordres”, afirma al final de la seva carta de comiat Pere Soler. En el seu escrit dirigit a tots els membres dels Mossos d’Esquadra, Pere Soler recorda la decisió de l’executiu espanyol de cessar a tot el Govern i a una sèrie d’alts càrrecs, entre els quals es troba ell mateix.

Reitera que està orgullós del treball dels Mossos i es mostra convençut de que continuaran actuant en el respecte als drets i llibertats dels ciutadans sota “qualsevol mà”. El director general de la policia elogia la “professionalitat” d’aquest cos i assegura que són “la institució més valorada i estimada” pels catalans. 

Soler lamenta que el procés independentista hagi afectat als Mossos i creu que s’ha estat “extraordinàriament injust” amb ells a causa “d’imputacions sense fonaments contra els comandaments que es volen estendre a determinats agents” i perquè se’ls acusa “d’una falta de previsió o d’activitat el dia 20 de setembre o el dia 1 d’octubre que en cap cas es va produir”.

“Es posa en dubte vostra professionalitat, quan difícilment es pot preparar un dispositiu si prèviament no es comunica una actuació”, argumenta. Assegura que l’actuació dels Mossos va ser “molt més eficient” que la d’altres cossos de seguretat, “sense produir, en cap cas, cap persona lesionada”.

Pere Soler no entra a valorar l’actuació d’altres cossos de seguretat de l’Estat perquè van actuar “seguint ordres dels seus superiors i són aquests els que haurien de vetllar per la correcta actuació i comportament dels seus agents”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona