Política

Sánchez creu que el 21-D guanyarà “qui no va contra ningú” 

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha vaticinat que la convocatòria electoral pel 21 de desembre a Catalunya serà un escenari on guanyaran “aquells que no van contra ningú i estan a favor de la convivència entre els catalans”, entre ells el PSOE.  

Si més no, així ho ha posat de manifest en la seva intervenció durant l’obertura del XI Congrés Regional del PSOE castellà-manxec on Emiliano García-Page revalidarà el seu lideratge, escenari on ha lamentat que l’Estat de Dret “estigui sent violentat a Catalunya per aquells que ara estan en una òrbita secessionista”.

Segons la seva opinió, “ningú ha fet més contra l’autogovern de Catalunya que el secessionisme”, que està “traint el catalanisme que mai va renunciar a Espanya i que va aconseguir el major nivell d’autogovern més ampli i ambiciós de la història”.

En aquest punt, ha matisat que l’autogovern “no és una concessió, sinó el dret de Catalunya, que ha estat violentat pels secessionistes”. “El que passa a Catalunya té més que veure amb el Brexit i amb moviments que creuen salvaguardar-se tancant les seves fronteres. No hi ha banderes en l’esquerra, i l’únic partit que ha entès això és el PSOE”, ha asseverat.

Segons ha dit, encara que el secessionisme “adorni” i teatralitzi les seves motivacions, està molt allunyat dels valors europeistes. “Quins valors europeus hi ha en qui distingeix entre catalans de primera i de segona? No hi ha res que veure entre l’esquerra europeista i el secessionisme”, ha apuntat.

En aquesta línia, ha diferenciat entre l’esquerra que abandera el PSOE i l’”altra esquerra” --en amagada referència a Podem, sense citar-lo- que “no vol identificar l’independentisme amb el que realment és, un retorn al passat en el rellotge de la història”.

El líder socialista ha augurat que “units” es “tornarà a superar” aquest conflicte, al mateix temps que ha asseverat que quan s’obri la reforma de la Constitució es farà per “reconstruir un pacte que ha estat trencat per la crisi i per les polítiques conservadores”.

Amb aquesta reforma constitucional, ha dit, els joves que no van votar la Carta Magna vigent “veuran inscrita la seva petjada en una Constitució renovada”. “Espanya mirarà al futur amb una Constitució que també mirarà al futur”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia