Política

Junqueras crida a establir una estratègia compartida “sense renunciar mai a les urnes per validar la República”

No reconeix el “cop d’estat contra Catalunya” i insisteix que Puigdemont és i seguirà sent el president

“No podem reconèixer el cop d’estat contra Catalunya ni cap de les decisions antidemocràtiques que està adoptant el PP amb control remot des de Madrid. El president del país és i seguirà sent Carles Puigdemont”.

Així s’ha expressat aquest diumenge en un article al diari ’El Punt Avui’ el vicepresident Oriol Junqueras, que ha fet una crida a “recompondre forces” i ha compartit amb el líder de Podem de Catalunya, Albano-Dante Fachin, que cal una estratègia “compartida”.

Junqueras ha advertit “que potser hi haurà moments d’incerteses, de dubtes o de contradiccions” en el camí que s’obre ara, però ha remarcat que no hi ha cap altra opció que “seguir endavant, acumular forces, seguir carregant-se de raons, compartir neguits i alegries, fracassos i esperances, saber encaixar els cops per tornar-se a alçar, sense renunciar mai a les urnes per validar la República”.

Junqueras ha remarcat que “té gràcia que aquests dies” es titlli els independentistes de “colpistes” quan “els únics cops han estat a la cara de persones que volien exercir el seu dret a vot o dels grups d’extrema dreta que han atacat ciutadans només per les seves idees”. A això li ha sumat l’aplicació del 155, interpretant la Constitució “al gust d’aquells que no la volien”. “Avui resulta que són aquelles formacions polítiques més properes al franquisme les que s’han erigit com a intèrprets i garants de la Constitució”, ha ironitzat.

Segons ell, el PP, amb “l’absoluta complicitat del PSOE”, ha entrat a Catalunya “amb la decidida voluntat d’intervenir el model educatiu, de controlar els mitjans de comunicació, de posar el cos policial català al seu servei, de descapitalitzar el país, de convertir-lo en una província més d’una Espanya uniforme que no tolera la pluralitat nacional, d’esclafar tota dissidència per democràtica que sigui i de liquidar tota esperança de diàleg”.

En aquest escenari, ha rebutjat reconèixer “aquest cop d’estat contra Catalunya”, i ha defensat que Puigdemont segueix sent el president, com també Carme Forcadell ho és del Parlament, “almenys fins al dia que la ciutadania no decideixi el contrari en unes eleccions lliures”. Junqueras ha constatat que “la resposta a la usurpació de les institucions ha d’esdevenir un clam”.

“Hi haurà moments de dubtes o de contradiccions”

Ha reconegut que la República “ha nascut però no amb la fortalesa que voldrien” i els propers dies caldrà prendre decisions “que no sempre seran fàcils d’entendre”. “Potser hi haurà moments d’incerteses, de dubtes o de contradiccions entre allò que volem i el camí que escollim en cada fase per arribar-hi”, ha admès. Al seu parer, cal una “estratègia compartida” i és imprescindible teixir “sòlides aliances amb tots aquells actors socials i econòmics que tenen la decidida voluntat de construir un veritable estat al servei de la ciutadania”.

En tot cas, ha apostat per “recompondre forces i estratègia i perseverar sempre”. “No hem de tenir cap dubte que si seguim, que si des del civisme i l’actitud pacífica de sempre no ens deixem trepitjar, aconseguirem avançar fins allí on ens proposem”, ha conclòs Junqueras, que ha apuntat que “no s’ha de renunciar mai a les urnes per validar la República” i que cal preparar alhora uns futurs comicis municipals “que han de ser claus en l’assentament” de la mateixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona