Política

Setge al procés sobiranista

Millo confia que el govern de després del 21-D “desenvolupi les seves idees dins marc legal”

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha confiat aquest dijous que el nou govern de la Generalitat després del 21-D “desenvolupi les seves idees, siguin del color que siguin, dins del marc legal vigent”, i ha assegurat que l’aplicació del 155 acabarà una vegada s’elegeixi el nou Parlament i un nou president.

“Esperem que d’aquestes noves eleccions surti un Parlament, del color que sigui. Tothom pot defensar les seves idees, legítimes, sempre que es defensin democràticament. I esperem que el nou Govern desenvolupi les seves idees i objectius legítims, els que siguin, però ho faci d’acord amb el marc legal vigent”, ha dit. “El que es demana és el que mateix que en qualsevol democràcia occidental”, ha afegit Millo en declaracions a Els Matins TV3.

En aquesta línia, Millo s’ha mostrat “convençut” que se superarà les situació actual a Catalunya després d’aquestes eleccions, que són “la gran esperança de dipositar el vot en una urna transparent i legal”, i ha explicat que les mesures de l’article 155 tenen com a objectiu “recuperar l’ordre constitucional, garantir l’autogovern i conduir-nos a unes eleccions”.

Per això, ha remarcat que una vegada s’hagi constituït un nou Parlament, elegit un nou president i es conforme un nou govern, “en aquell moment, l’aplicació de les mesures finalitzen, en el moment en què es restableixi la normalitat i s’elegeixi un nou Parlament i president”.

Millo ha indicat que “no compta” que es pugui donar la situació que el nou govern, “en lloc d’aplicar un programa d’acord amb la legalitat democràtica vigent i respectant la Constitució i l’Estatut, digui que farà el mateix que ens ha portat a l’aplicació del 155. Seria absurd. No passarà”.

“Amb la legalitat actual tothom es pot presentar amb el programa electoral que consideri”, ha afirmat. “I si es fan les coses bé d’acord amb la llei, ningú ha de patir per res”, ha continuat.

Sobre la declaració judicial avui dels membres del govern i de la Mesa del Parlament, ha dit que “hauria preferit no arribar a aquest punt”, però ha lamentat l’actitud “molt enrocada” del destituït govern de Carles Puigdemont, al qual ha retret les seves acusacions a Espanya, que és “un Estat de Dret en el qual es respecten els drets de tots i la legalitat és igual per a tothom”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia