Política

Artur Mas: “Amb tribunals i violència no es resoldrà el conflicte”

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha manifestat aquest dijous que la decisió de Carles Puigdemont i quatre exconsellers de no comparèixer davant l’Audiència Nacional forma part de la seva legítima estratègia de defensa i ha advertit: “Amb tribunals i violència no es resoldrà el conflicte entre Catalunya i Espanya”.

Mas ha fet aquestes declaracions als periodistes a l’entrada de l’Audiencia Nacional, on ha anat amb un bon nombre de dirigents sobiranistes i membres d’Units Podem per donar suport a la vintena d’imputats per rebel·lió, sedició i malversació per la declaració d’independència.

L’expresident de la Generalitat ha assegurat que les acusacions contra Puigdemont són injustes i que la seva renúncia a acudir a la citació judicial forma part de la seva “legítima” estratègia. En aquest sentit, ha plantejat que se’ls acusa de delictes de rebel·lió i sedició quan aquestes acusacions “no tenen cap base” i ha afegit que el que s’està produint és un “abús del dret”.

Mas ha reconegut no haver parlat amb ell des de divendres passat a la tarda, però ha deixat clar que el que ha fet “no és abandonar un país”. “Ell ha dit reiteradament que està disposat a col·laborar i a donar la cara, però l’estan acusant de delictes molt greus, amb penes molt dures, i vostès han d’entendre que té dret a tenir una estratègia de defensa pròpia”, ha manifestat.

L’antecessor de Puigdemont ha insistit que només amb “alta política” es podrà resoldre “el conflicte”, perquè “com més gasolina i llenya es tira, el foc es fa pitjor” i les enquestes mostren l’alça del sentiment independentista. En aquest context, ha indicat que el 21 de desembre, a les eleccions, sense que ningú pugui dir que estan fora del marc legal, hi ha una bona oportunitat de derrotar “aquest autoritarisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys vint morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona