Política

El jutge ajorna al 9 de novembre les declaracions de Forcadell i dels membres de la Mesa del Parlament

El magistrat Pablo Llarena accepta la petició dels advocats, que han sol·licitat més temps per preparar la defensa dels investigats

Estaven citats arran de la querella presentada per la Fiscalia per rebel·lió, sedició i malversació de fons públics

El Suprem ordena vigilància policial per a Forcadell i els cinc membres sobiranistes de la Mesa

El magistrat del Tribunal Suprem (TS) Pablo Llarena ha ajornat fins al pròxim 9 de novembre les compareixences de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i dels altres cinc membres de la Mesa de la cambra catalana, segons fonts jurídiques.

Llarena ha acordat la suspensió de les compareixences previstes per avui dijous i demà divendres i el seu posterior ajornament a petició dels advocats dels diputats del Parlament, investigats pels presumptes delictes de rebel·lió, sedició i malversació. El magistrat ha acceptat la petició dels advocats, que han sol·licitat més temps per preparar la defensa dels investigats. No obstant, el Tribunal Suprem ha ordenat vigilància policial per a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els cinc membres sobiranistes de la Mesa que estaven citats a declarar aquest dijous.

Forcadell i els membres sobiranistes de la Mesa han arribat al Tribunal Suprem de Madrid pocs minuts després de les nou del matí d’aquest dijous. Estan citats en condició d’investigats pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics. El magistrat Pablo Llarena els havia citat a tots a les 9.30 hores.

Tots els citats al Suprem han atès el requeriment judicial i s’han presentat davant el tribunal. A banda de Forcadell, el Suprem investiga també el vicepresident, Lluís Guinó, la secretària primera, Anna Simó, el secretari tercer, Joan Josep Nuet, i la secretària quarta, Ramona Barrufet. El jutge també ha citat l’exvicepresident de la Mesa i president del grup de JxSí, Lluís Corominas.

La seva declaració ha aixecat una gran expectació mediàtica. A pocs metres, i pràcticament a la mateixa hora, han estat citats a declarar el president Puigdemont i tots els membres del seu govern a l’Audiència Nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.