Política

L’advocat de Junqueras explica que l’Estat ha oblidat que el que és “delicte és alçar-se violentament per aconseguir la independència”

Andreu van den Eynde denuncia les condicions del trasllat dels seus clients

Andreu Van den Eynde, advocat de Carme Forcadell i Oriol Junqueras, ha explicat aquest matí que la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela tenia presa la decisió de decretar presó incondicional sense fiança per al vicepresident i els set consellers cessats pel govern espanyol ja abans de començar. “En tinc proves objectives: La jutgessa va decidir que no m’esperava per començar les declaracions, fet que és un vulneració flagrant de drets universals però és que, a més, no va respondre a cap de les al·legacions o proves que es van presentar, el debat no li interessava”.

Segons Van den Eynde, a l’Estat espanyol “hi ha una confusió en la mentalitat que els inspira. Ells han interioritzat que perseguir la independència és en sí un delicte. I el que és delicte és alçar-se violentament per aconseguir-ho”.

“Tot i que dubto que m’escoltés perquè estava mirant el mòbil, li vaig dir a la jutgessa -ha detallat- que tota aquesta gent s’hagués baixat del procés el dia que a Catalunya s’hagués trencat una sola paperera durant les reivindicacions”.

L’advocat no ha volgut revelar l’estratègia a seguir a partir d’ara però ha volgut deixar clar que “treure’ls d’allà i demostrar el que està passant és l’objectiu de les nostres vides”. “Hi ha un abans i un després del dia que jo veig amb els meus ulls com gent de pau se’n va a la presó”, ha afirmat.

Després de visitar Oriol Junqueras, Carles Mundó i Raül Romeva al Centre Penitenciari d’Estremena, Andreu van den Eynde ha anunciat que presentarà una denúncia per les condicions en què tots tres van ser traslladats aquest dijous des de l’Audiència Nacional a la presó. L’advocat ha explicat que les condicions del trasllat no van ser “les correctes”, tot i que no ha concretat els termes en què es podrien haver produït maltractaments: “Això és una cosa que hauran de dir ells, i no caurem en l’error d’avançar-ho fins que no haguem presentat la denúncia per donar-los aquest avantatge, però si el trasllat es va fer per part de gent valenta, també tindran la valentia de dir el que van fer”.

També ha apuntat que tot i que la situació en què es troben els tres exconsellers cessats és “molt dura”, tots tres estan “bé i serens”, i ha reiterat que la defensa presentarà un recurs contra la decisió de la jutgessa Lamela de decretar presó incondicional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona