Política

ERC només avalarà una llista electoral que superi JxSí

El portaveu dels republicans recorda a la CUP que una marca blanca faria perdre drets en els espais electorals

Els partits independentistes continuen treballant en la possibilitat de bastir una llista unitària, després que abans-d’ahir ja es despengés d’aquest espai electoral la formació dels comuns. ERC, en canvi, ahir reiterava, després de la reunió de la permanent nacional, la seva opció que la llista superi l’espai que va construir la coalició de Junts pel Sí el 27 de setembre del 2015. Això suposaria que la possible candidatura hauria de comptar amb la formació dels anticapitalistes, la CUP, per tal de fer un front comú que permeti que el 21-D pugui esdevenir de nou el més semblant a unes eleccions plebiscitàries. Una tasca que no sembla fàcil malgrat les reunions que porten a terme aquests dies els partits i de les quals avui es podrien saber alguns detalls, tenint en compte que aquesta nit s’acaba el termini per presentar coalicions. Amb tot, encara hi hauria temps fins a la setmana que ve per acabar de concretar la confecció de la llista. En cas que finalment les formacions polítiques optessin per presentar-se separades, el portaveu dels republicans, Sergi Sabrià, ahir sí que donava per fet que hi podria haver un “acord programàtic” o “punts conjunts” entre les forces sobiranistes. El republicà es va mostrar “més optimista” que dissabte passat quan el consell nacional va apostar per una candidatura àmplia que anés més enllà d’una simple suma amb el PDeCAT. “Hi ha voluntat de cooperació i col·laboració ”, va explicar Sabrià. La CUP, però, ja ha avançat que més important que la llista unitària és concretar el programa d’acció després del 21-D en cas que guanyessin les eleccions, i més tenint en compte l’escenari complex que podria resultar d’aquest nou pas per les urnes.

El portaveu republicà també es va referir a la candidatura de marca blanca registrada per la CUP per no perdre la possibilitat d’anar en coalició amb altres formacions el 21-D. Per Sabrià, una marca blanca no és la millor opció ja que es perden els drets de formar part dels espais electorals. Quant a caps de llista, la voluntat d’ERC és que el president Oriol Junqueras faci tàndem amb Marta Rovira, com a número dos, per liderar la llista dels republicans als comicis del mes de desembre.

LA FRASE

La solució que obtindrem serà bona i la millor possible per al país
Sergi Sabrià
portaveu d’erc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys vint morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona