Política

congrés dels diputats

procés sobiranista

Domènech demana la llibertat dels consellers per donar “mínimes garanties” al 21-D

El líder dels comuns al parlament a Madrid és davant del Tribunal Suprem, per donar suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i cinc membres de la Mesa

El líder d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats i previsible candidat a presidir la Generalitat de Catalunya, Xavier Domènech, ha demanat aquest dijous l’alliberament dels vuit consellers catalans que van ingressar a la presó incondicional fa una setmana pels presumptes delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons, pels fets relacionats amb la declaració unilateral d’independència (DUI) per poder donar unes “mínimes garanties” al debat democràtic en les eleccions del proper 21 de desembre.

Així ho ha manifestat als mitjans de comunicació als voltants del Tribunal Suprem, on s’ha citat a declarar, pels mateixos fets que els consellers del Govern de Carles Puigdemont, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i cinc membres de la Mesa de la Cambra.

“Som aquí per donar suport als membres de la Mesa del Parlament de Catalunya perquè considerem que això no pot tenir una solució penal.

Això ha de tenir, efectivament, una solució política perquè és un conflicte de naturalesa política”, ha explicat, alhora que ha assenyalat que “no hi pot haver cap pres per aquests motius en aquests moments”.

En aquesta línia, ha instat el govern de Mariano Rajoy que ordeni l’excarceració dels consellers, entre ells el vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, que van declarar dijous passat davant la jutgessa de l’Audiencia Nacional Carmen Lamela.

“Aquells que han convocat les eleccions a Catalunya com a aplicació del 155, si volen defensar que aquestes eleccions tinguin algunes mínimes garanties democràtiques, s’ha de procedir a l’alliberament dels presos per afrontar un debat democràtic”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.