Política

Setge al procés sobiranista

Serret, Comín i Ponsatí es manifesten en suport dels presos polítics a Brussel·les

Un miler de persones es concentren al Parc del Cinquantenaire de la capital europea

Els tres consellers demanen als catalans que participin en massa a les eleccions del 21-D per “restaurar la democràcia”

Un miler de persones s’ha manifestat aquest diumenge al migdia al Parc del Cinquantenaire de Brussel·les en suport dels presos polítics catalans i en defensa de la democràcia. Hi han assistit tres dels consellers del govern que són a la capital d’Europa: Meritxell Serret, Toni Comín i Clara Ponsatí. Tots tres han demanat als catalans que no defalleixin i que participin “en massa” a les eleccions del 21-D per “restaurar la democràcia”.

“Ahir tot el món va veure que el poble de Catalunya es manté dempeus malgrat la repressió i la crueltat del govern espanyol, i avui també, el poble de Catalunya es manté dempeus a Brussel·les, i aquesta és la força que en els propers dies ens empenyerà a guanyar un altre cop on sempre hem guanyat, a les urnes”, ha assegurat Serret. “No ens poden fer callar, no ens poden negar, som un poble i volem els drets de qualsevol poble, i el principal de tots, decidir sobre el nostre futur, defensar les nostres institucions”, ha reblat.

La titular d’Agricultura ha subratllat que el suport, la serenitat, fermesa i “convicció a tirar endavant” dels ciutadans són “molt importants” per a ells i per als membres del govern que són a la presó.

El conseller de Salut, Toni Comín, ha denunciat que els seus companys siguin a la presó: “És una salvatjada, Espanya té un problema greu de democràcia”.

Segons ell, el que cal fer ara és “desfer el pas enrere” en l’autogovern que suposa l’aplicació de l’article 155 i acabar “amb la repressió i que s’aturin els processos judicials”.

És per això que ha apostat per participar en les eleccions del 21-D i guanyar-les. “És molt important que unes eleccions que són il·legítimes les convertim en eleccions legítimes votant massivament”. “El dia 21 hi hem d’anar tots, els 2 milions de l’1-O i més, serà la nostra primera victòria a curt termini”, ha augurat.

El conseller ha criticat el paper de la Unió Europea davant la qüestió catalana. En aquest sentit, ha recordat que Europa va ser fundada “per garantir que els totalitarismes i els feixismes mai tornessin al continent” i ara a Catalunya “un combat entre l’autoritarisme i la democràcia”. “Els que governen avui són els hereus del franquisme, però la major vergonya és que tenen el suport dels socialistes”, ha afegit.

La consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, ha alertat que “els drets humans estan en perill” i ha constatat que “les polítiques de Putin i Erdogan” estan “començant a fer-se efectives des de Madrid”.

És per això que ha demanat anar a votar en massa el 21 de desembre: “ots a votar, demanem responsabilitat als líders polítics, demanem-nos a nosaltres mateixos responsabilitats, però que el 21-D no falli ningú, si us plau”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries