Política

municipal

crisi a l'Ajuntament

La CUP i el PDeCAT reclamen a ERC que trenqui el pacte amb el PSC a Solsona

El paper dels socialistes en l’àmbit nacional ha provocat la petició

L’alcalde els manté en el govern perquè “no tothom al PSC pensa igual i cal saber discriminar”

Alternativa per Solsona-CUP i el PDeCAT han reclamat a l’alcalde de Solsona, David Rodríguez (ERC), que trenqui el pacte que el govern manté amb el PSC, per la posició que la direcció socialista està tenint en l’àmbit nacional, sobretot pel seu suport a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i per la seva posició sobre l’empresonament d’una part del govern. L’alcalde, però, assegura que no pensa expulsar el grup socialista perquè “no tothom al PSC pensa igual i cal saber discriminar”.

ApS-CUP es va reunir dilluns al vespre amb republicans i socialistes per traslladar-los que vol el PSC fora del govern local. El portaveu, Òscar Garcia, va assegurar que durant la reunió la CUP havia comunicat: “Atès el paper que el PSC està tenint en la situació que està patint Catalunya, pensem que el PSC no pot estar en el govern de Solsona.” Tot i això, van aclarir: “No tenim cap queixa de la bona feina de la regidora i el problema és el paper que està tenint el partit que ella representa.”

El portaveu del PDeCAT, Marc Barbens, es mostra incòmode amb la presència dels socialistes en el govern i així ho va traslladar fa algunes setmanes a l’alcalde. “És injustificat mantenir en el govern el PSC, un partit que dona suport al 155, que mira a un altre costat amb presos polítics i que s’acosta al PP i Cs en les manifestacions proespanyolistes.” Barbens hi afegeix: “Si la regidora no ho comparteix, que passi a no adscrita, però sota la sigla del PSC no ha d’estar ni un minut més en el govern.”

L’alcalde, David Rodríguez (ERC), diu que no comparteix gens aquests arguments. Assegura que mantindrà l’acord amb el PSC perquè la regidora Yasmina Valderrama és “una persona favorable a la democràcia, a favor del dret a decidir dels catalans, ha votat en contra del 155, està clarament compromesa i, encara que no sigui independentista, és demòcrata, una bellíssima persona i està fent una bona feina a l’Ajuntament”. Hi afegeix que ERC a escala nacional no li ha demanat res perquè “entén que cada lloc és un món. “No és el mateix el PSC de Barcelona que el de Solsona”, diu.

Per part seva, Yasmina Valderrama defensa que “una cosa és com està treballant el PSC de Solsona i l’altra, com està actuant el PSC en clau nacional”. La regidora recorda que a Solsona el PSC ha votat en contra del que el partit ha fet en l’àmbit català i que ella es va presentar a les eleccions “per treballar per Solsona”.

LA XIFRA

8
regidors
formen el govern local (7 d’ERC i 1 del PSC). ERC va optar pel pacte tot i que té majoria absoluta tot sol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona