Política

aplicació del 155

L’equip de Trapero, relegat a feines administratives

Interior deixa sense tasques operatives el major dels Mossos

Es podrà centrar en la seva defensa judicial

El Ministeri de l’Interior ha acordat amb el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, destituït com a cap de la policia catalana, que quedi relegat a fer tasques administratives a la comissaria de les Corts de Barcelona. D’aquesta manera, Trapero es podrà centrar a preparar la seva defensa judicial en la causa que té oberta a l’Audiencia Nacional, en la qual se l’acusa d’un delicte de sedició.

Segons fonts policials, la nova designació de Trapero suposa que ja no té cap tipus de responsabilitat operativa, després de ser destituït com a cap dels Mossos el 28 d’octubre, quan el Ministeri de l’Interior va assumir el control de la policia catalana en aplicació de l ’article 155 de la Constitució. Bona part dels comissaris del seu equip de direcció haurien passat a fer funcions territorials, més que d’organització del cos.

En declaracions als periodistes a Madrid, el titular d’Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, va explicar que “dins de la proporcionalitat” amb la qual el govern espanyol està aplicant l’article 155 de la Constitució i segons la normativa interna que tenen els Mossos, Trapero “s’ocuparà de tasques administratives i Ferran López es farà càrrec dels dispositius operatius”. Trapero abandona així el complex central Egara, on hi ha el despatx dels membres de la cúpula de la policia catalana, i treballarà en un despatx a la comissaria de les Corts. Conserva, però, el rang de major.

El “Piuet” abandona el port de Barcelona

El vaixell decorat amb imatges de Piuet i altres personatges de dibuixos animats, que ha allotjat centenars d’agents –sobretot de la Guàrdia Civil i també de la policia espanyola– en les darreres setmanes, va abandonar ahir el port de Barcelona, minuts abans de les onze del matí. El Moby Dada ha estat la residència flotant de més d’un miler d’efectius, la majoria de la Guàrdia Civil, en el dispositiu que havia d’impedir el referèndum de l’1 d’octubre, i la seva estada s’ha prorrogat en diverses ocasions. L’embarcació comercial GNV Azzurra, atracada al port de Tarragona també prop de dos mesos per allotjar més agents, va arribar cap a una hora després per ocupar el lloc que havia deixat al port el Moby Dada a la dàrsena interior i s’hi estarà fins al gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia