Política

mobilitzacions pels presos

Tots cap a Brussel·les

L’ANC i Òmnium organitzen busos cap a la manifestació del 7-D amb preus que oscil·len entre els 105 i els 250 euros

Bona resposta a la regió central a la convocatòria

Molta gent opta també pel vehicle privat

La Catalunya Central s’està mobilitzant per participar massivament en la manifestació del dia 7 de desembre convocada a Brussel·les per donar suport al govern legítim, reivindicar la llibertat d’expressió i l’alliberament dels presos polítics. L’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural estan organitzant autobusos per viatjar a Bèlgica, amb uns preus que oscil·len entre els 105 i els 250 euros, en funció dels dies que duri el viatge i si l’allotjament hi està inclòs o no. Segons fonts de les entitats organitzadores, la resposta a la convocatòria està sent molt positiva i ja hi ha moltes persones inscrites. D’altres estan optant per viatjar amb vehicle particular, i l’ANC i Òmnium també els donen una opció per conduir fins a Brussel·les amb comitiva amb altres conductors.

A la Catalunya Central, les assemblees del Bages, Moianès, l’Anoia i el Solsonès s’han coordinat i Osona i el Berguedà també ofereixen viatges. A Manresa s’ha muntat una pàgina web creada a través de la plataforma Inscriu-me, des de la qual es pot reservar autobús. S’ofereixen tres opcions. La primera val 105 euros i preveu anada i tornada amb autobús sense fer nit a Bèlgica. La segona, que és fer nit a Brussel·les, costa 125 euros, però cadascú s’ha de buscar l’allotjament. La que té més èxit és la que inclou nit d’hotel per 210 euros. A banda, algunes assemblees també donen l’opció de viatjar a través d’una agència de viatges. És el cas del Solsonès, on s’ofereix una opció amb dues nits d’hotel per 250 euros i una altra també amb dos nits d’hotel per 175. A Osona ofereixen un ventall des dels 115 euros sense allotjament fins als 240 euros amb dues nits fora. Al Berguedà hi ha una opció amb una nit d’hotel per 225 euros. Pel que fa a l’avió xàrter, algunes territorials l’han descartat perquè s’ha apujat molt el preu. A Osona calculen que costarà uns 425 euros anar i tornar.

Des de l’ANC, les perspectives són bones. Per exemple, a Manresa ja s’han omplert dos autobusos. I a Solsona, dos més. “Brussel·les es col·lapsarà”, assegura una responsable del Solsonès. De fet, en alguns casos està costant trobar ja ofertes d’allotjament o s’estan apujant molt els preus.

Concentrats pels Jordis

Mentrestant, es mantenen les mobilitzacions per reclamar llibertat. Ahir al vespre es van tornar a fer concentracions massives i es van fer llaços de llum amb els mòbils per demanar l’alliberament dels Jordis, que ara fa un mes que estan a la presó.

El PP vol totes les banderes a Igualada

òscar lópez

El portaveu del grup municipal del Partit Popular a l’Ajuntament d’Igualada, Joan Agramunt, ha reclamat al govern de la ciutat que “torni a la legalitat” i restitueixi les banderes a la façana de l’ajuntament “per evitar ferir les sensibilitats de molts igualadins”, segons explica a través d’un comunicat. Joan Agramunt adverteix al govern de CiU que si no tornen a penjar les banderes faran un requeriment a la Subdelegació del Govern per tal que aquest insti l’alcalde a fer-ho. El regidor popular també reclama al govern municipal que posi el retrat del rei Felip VI al saló de sessions. L’Ajuntament d’Igualada va retirar a mitjans d’octubre les banderes d’Espanya, d’Europa i la de la ciutat, deixant-hi només la senyera. Des de fa uns dies, no hi ha cap bandera a l’edifici. A més, una convocatòria anònima a través de les xarxes socials convida a manifestar-se aquesta tarda perquè la bandera espanyola torni a onejar a l’ajuntament d’Igualada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona