Política

El Congrés tomba la tesi del PP i Cs sobre l’adoctrinament

L’oposició es nega a intensificar la vigilància i denuncia l’ús que fan Rivera i Rajoy de l’escola catalana amb vista al 21-D

En les vigílies del 21-D, l’escola catalana s’ha convertit en el centre de la diana de l’acció política d’Albert Rivera al Congrés, arrossegant el PP en la seva denúncia “d’adoctrinament”. Ahir, però, el líder de Cs va rebre una forta rebregada amb la seva proposició de llei per crear una agència independent que vetlli per l’educació als centres catalans. Fins i tot el PP, l’únic partit que va anunciar el seu vot favorable, va posar en relleu “l’oportunisme” i la “sobreactuació” que imprimia la proposició dels taronja “amb la qual “pretenen treure rèdits electorals”, denunciava la diputada Ana Alós.

Tot i així, en la mateixa sessió plenària el PP contraatacava amb una altra iniciativa, en el seu cas per exigir reforçar l’alta inspecció educativa, centrada també a perseguir l’“adoctrinament” a Catalunya i, per extensió, a les Illes Balears i el País Valencià. La pugna electoral gens dissimulada dels dos grups es va posar en evidència quan Cs va etzibar al PP que aquesta era la iniciativa del “penediment” després que fa dues setmanes els de Mariano Rajoy deixessin sols els de Rivera en la seva defensa d’una proposició molt similar. Malgrat l’intercanvi de retrets, els grups coincidien plenament en el discurs de fons i és per això que es donaran suport mutu, si bé això no impedirà que demà dijous –quan es votin les iniciatives– l’una i l’altra siguin rebutjades per la majoria de la cambra.

Així, mentre el PP i Cs desqualificaven l’escola catalana en considerar que està al servei de l’estratègia “d’odi” i de “destrucció d’Espanya” dels independentistes –segons va arribar a exclamar Rivera– la resta de formacions (el PSOE, Podem, ERC, el PDeCAT, el PNB, Compromís i Bildu) van carregar amb duresa contra la “manipulació” i “l’ús” de l’ensenyament –amb un discurs recentralitzador de fons– tot plegat per arreplegar “un grapat de vots” el 21-D. Després de denunciar la inexistència de les seves tesis, la socialista Luz Martínez Seijo reblava Cs: “Critiquen l’adoctrinament i el que vostès proposen és el mateix. Això sí, en l’extrem contrari”. La major part dels diputats van voler posar en evidència no només la competència ferotge entre els promotors de les iniciatives, sinó també la seva intenció d’imposar una “policia política”; una mena de “Gran Germà” que vigili els mestres, segons exclamava el republicà Joan Olòriz. “Legislar des de la rancúnia i l’oportunisme és catastròfic”, hi afegia davant la proposta de Cs. Des del PDeCAT, Sergi Miquel es va dirigir també a Rivera per retreure-li que fos capaç de dir el que diu de l’escola catalana, “quan vostè n’és fill”. Molt més contundent, Joan Mena, d’En Comú, va arribar a assegurar que el PP i Cs “semblen porcs barallant-se en una bassa de fang per una cosa tan miserable com les mentides en l’adoctrinament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Hazte Oír presenta una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona