Política

mobilitzacions pels presos

concert

L’ANC organitza un concert per la llibertat dels presos

L’entrada nodrirà la caixa de solidaritat per pagar fiances i multes pel procés

L’entitat vol omplir l’estadi olímpic amb 60.000 persones i tres hores de música dissabte de la setmana que ve

Omplir l’estadi olímpic el dia 2 de desembre a la tarda. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) organitzarà en un temps rècord un macroconcert reivindicatiu de tres hores per recollir fons per a la caixa de solidaritat –que serviran per pagar multes i fiances derivades de la persecució judicial espanyola a l’independentisme– i per exigir l’alliberament immediat dels presos polítics. “És important mantenir el nivell de mobilització i de tensió al voltant de l’existència de presos polítics, una situació absolutament irregular, no ens hi podem acostumar ni convertir-ho en un fet quotidià”, va advertir ahir el vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro.

S’espera que 60.000 persones omplin l’estadi Lluís Companys –com quatre palaus Sant Jordi– en una convocatòria que entronca amb el Concert per la Llibertat convocat per Òmnium Cultural el 2013 al Camp Nou, que va incloure un mosaic espectacular amb la llegenda Freedom Catalonia 2014 organitzat per El Punt Avui. Les entrades, que es posaran a la venda avui al web assemblea.barcelona, costaran entre 10 i 30 euros, que aniran a parar a una caixa de solidaritat que actualment disposa d’1,5 milions d’euros. Fins ara, en total s’han recaptat 4.550.000 euros, dels quals se n’han gastat 3.050.000 en fiances.

“No és una festa major, estem indignats i enfadats amb tot això que passa. Serà un acte reivindicatiu i auster”, va assegurarel productor de l’acte, Linus Puchal.

Cartell

Entre els grups confirmats hi ha Banda Impossible –formada per Gerard Quintana (Sopa de Cabra), Lluís Gavaldà (Els Pets), Natxo Tarrés (Gossos), Pemi Fortuny (Lax’n’Busto) i Jofre Bardagí (Glaucs)–, Companyia Elèctrica Dharma, Els Amics de les Arts, Monica Green, Cesk Freixas, Èric Vergés d’Els Catarres, Èric Vinaixa, Joan Rovira, Doctor Prats, Senyora Tomasa, Oques Grasses, Bonobos, Gemma Humet, Paula Valls i Judit Neddermann. S’organitzaran actuacions en parella, trios i quartets i cançons col·lectives, entre les quals n’hi haurà d’interpretades per cantautors. De moment encara no està confirmada la presència de Lluís Llach. L’organització espera anunciar aviat la resta del cartell.

“Serà un concert de tres hores i no ens passarem de les tres hores. Hi haurà pocs parlaments i farem molta música. La música parlarà. Serà un concert molt dinàmic”, va avançar la productora artística, Gemma Recoder. “És el concert més gran que hem organitzat en el menor temps possible”, va afegir-hi la directora de SunMusic, que va agrair als artistes, de totes les generacions i de tota mena, la seva predisposició a participar-hi de forma altruista. “Ballarem, cantarem i potser plorarem”, va afirmar Recoder. Puchal va coincidir que la intenció és que els discursos “quedin reduïts a la mínima expressió” en favor del dinamisme.

Paral·lelament al repertori –“sentirem cançons que coneixem tots, moltes de reivindicatives d’aquí i de tot el món de causes pels drets humans i contra la injustícia”– es passaran imatges relacionades amb la situació dels presos polítics a les grans pantalles de l’estadi.

L’ANC va descartar organitzar un concert al Camp Nou –com el de Llach el 1985 i el d’Òmnium de 2015– perquè la temporada futbolística està en marxa. L’acte començarà a dos quarts de cinc de la tarda, però les portes s’obriran tres hores abans i es faran descomptes a les famílies que vinguin amb canalla. L’ANC demana que es llegeixin les instruccions de seguretat al seu web per poder accedir al recinte.

LA XIFRA

1,5
milions d’euros
acumula actualment la caixa de solidaritat. N’ha recaptat 4.550.000 i se n’han gastat 3.050.000.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona