Política

Municipal

crisi a l'Ajuntament

Vega cobreix les baixes de regidors a Terrassa incloent suplents de la llista del PSC

Hi ha de recórrer per les dificultats d’oferir només 18 mesos de feina i ser una llista feta per Ballart

Cs s’ofereix a pactar, però de moment el PSC ho rebutja

El nou alcalde de Terrassa, el socialista Alfredo Vega, ha hagut de recórrer a dos suplents de la llista electoral confeccionada el 2015 pel seu antecessor, Jordi Ballart, per poder cobrir les vacants dels cinc regidors que avui deixaran les seves actes en el transcurs d’un ple extraordinari. L’assemblea local del PSC va ratificar dimarts al vespre les noves incorporacions, que s’afegiran a la del secretari d’organització del partit, Javier García, que ja va prendre possessió del càrrec dijous passat.

En concret, les persones que acompanyaran Vega, García i els actuals tinents d’alcalde Amadeu Aguado i Marc Armengol, seran Eva Candela –número 16 a la llista–, que aquest mandat es va reincorporar al consistori provinent del de Rubí com a directora de l’àrea de Territori i Sostenibilitat; Jordi Rueda (18), tècnic en equip i instal·lacions electrotècniques per l’institut Santa Eulàlia de Terrassa i tècnic superior de so; l’advocat Manuel Giménez (21); Gràcia García (segona suplent), també advocada i militant des del 2010 del PSC, i Adrián Sánchez (últim suplent a la llista), enginyer en tecnologies aeroespacials per la UPC de Terrassa i membre de l’executiva nacional de les JSC.

Han estat molts els condicionants per fer l’elecció, començant per les persones que hi han renunciat per coherència amb la decisió de dimitir de l’exalcalde Ballart, però també per motius laborals tenint en compte que el càrrec de regidor només és per als 18 mesos que falten per acabar el mandat. A aquest fet s’hi afegeix que el PSC governarà en minoria amb nou regidors i una de les exigències del mateix Vega és que hi hagi una dedicació exclusiva al càrrec. A molts d’ells, a més, se’ls va demanar una decisió ara fa una setmana, quan encara no sabien ni si els socialistes conservarien l’alcaldia.

Cs s’ofereix al govern

D’altra banda, Ciutadans va oferir dimarts un pacte d’estabilitat al PSC –que mai va voler Ballart – amb la condició de sortir de l’AMI i defensar el bilingüisme, però a la tarda, després de reunir-se amb Vega, el secretari nacional d’acció institucional de Cs, José María Espejo-Saavedra, lamentava que el PSC refusés un acord per defensar la convivència i la Constitució”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona