Política

procés sobiranista

JxCat i ERC valoren la negociació bilateral amb Espanya i la UE per obtenir la independència

Segons els dos partits, encara no hi ha un acord programàtic tancat i les converses continuen

El document de treball amb què negocien, també contempla l’alliberament dels “presos polítics” i la fi de l’article 155

Les negociacions entre PDeCAT i ERC sobre els punts compartits al programa electoral del 21-D aparquen la via unilateral i se centren en una independència negociada, segons ha avançat ’NacióDigital’ i ha confirmat l’ACN. Fonts de les dues formacions han negat però que hi hagi un acord tancat i asseguren que es tracta d’un document de treball que fa uns 10 dies es va posar sobre la taula com a base de les converses. Segons aquest document, es planteja “assolir una negociació bilateral amb l’estat espanyol i alhora amb la Unió Europea (UE) -com a subjecte de dret internacional- a partir del qual, sense cap renúncia prèvia per part del Parlament i del Govern, es faci possible l’accés de Catalunya a la plena independència i l’efectiva i pacífica articulació democràtica de la República Catalana”.

El document de nou punts programàtics compartits, que no ha estat negociat amb la CUP, no contempla la via unilateral cap a la independència. Un dels punts planteja “impulsar un gran acord de país, que amb voluntat democràtica i vocació constituent, eixampli encara més, per mitjà d’instruments de presa de decisió i debat participatius, l’àmplia majoria ciutadana partidària que Catalunya pugui exercir lliurement el dret a l’autodeterminació”.

En aquets esborrany de negociació també s’hi contempla l’alliberament dels “presos polítics” i la fi de l’article 155.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia