Política

Putin lloa l’Iran i Turquia per la seva “tasca” a Síria

Moscou, Teheran i Ankara volen iniciar un procés de pau

Continuen els atacs contra població civil a Guta Oriental

“Vull assenyalar que gràcies als esforços de Rússia, l’Iran i Turquia s’ha aconseguit evitar la desintegració de Síria, la seva usurpació per terroristes internacionals i una catàstrofe humanitària”, va dir ahir Putin en una reunió trilateral celebrada a Sotxi, a la riba del mar Negre, amb els seus homòlegs de l’Iran i Turquia, Hassan Rouhani i Recep Tayyip Erdogan, respectivament. Després de reiterar que Moscou, Teheran i Ankara s’enfronten ara a una nova etapa, que “permet començar un arranjament polític per al país àrab”, el mandatari rus va assenyalar que aconseguir una solució política requereix compromisos de totes les parts, inclòs el govern sirià.

L’Iran ha donat suport des de l’inici de la guerra al règim sirià de Baixar al-Assad, igual que Rússia, que amb la seva entrada en el conflicte, el setembre del 2015, va ajudar les tropes del govern d’Al-Assad, molt castigades pels quatre anys de lluita sobre el terreny.

Turquia, en canvi, i sobretot el seu president, Recep Tayyip Erdogan, es va mostrar en contra d’Al-Assad. Ankara també ha entrat en territori sirià, sobretot per aturar l’avanç de les tropes kurdosirianes, que en aquest temps, gràcies a les milícies de les YPG, han aconseguit una part important del territori, al sud de Turquia. Aquest fet ha provocat seriosos enfrontaments entre les tropes turques i els combatents kurds, que també han tingut el suport dels Estats Units. “Confio en el fet que Rússia, l’Iran i Turquia emprenguin els esforços més actius per fer que aquest treball sigui com més productiu millor”, hi afegia. Putin assenyalava el compliment del règim de cessament dels enfrontaments, després de la creació i posada en funcionament de quatre zones de distensió en punts crucials del país.

Bombardejos russos

“Hem de pensar a elaborar conjuntament un programa integral a llarg termini per a la reconstrucció de Síria”, va dir el mandatari. La reunió es va celebrar després que l’exèrcit sirià aconseguís diumenge, amb el suport dels seus aliats, recuperar la ciutat d’Abu Kamal, últim bastió d’Estat Islàmic. Els atacs a la població civil continuen i ahir els “cascos blancs” asseguraven que durant la darrera setmana 107 civils han mort a Guta Oriental, als afores de Damasc, a causa dels bombardejos de les forces russes i sirianes.

LA FRASE

Gràcies als esforços de Rússia, l’Iran i Turquia s’ha evitat la desintegració de Síria
Vladímir Putin
president rus


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona