Política

Setge al procés sobiranista

Cinc vols xàrter i 70 autocars per fer “despertar” Europa el proper 7 de desembre a Brussel·les

L’ANC i Òmnium consideren que les institucions europees no han estat a l’alçada en el conflicte català

Les autoritats sobiranistes volen portar a la capital belga l’esperit de les mobilitzacions independentistes de Catalunya com a exemple de civisme i pacifisme

La manifestació del proper 7 de desembre a Brussel·les ja té nom i forma. Amb lema, Europe Wake up! Help Catalonia, - Europa desperta, ajuda Catalunya, l’objectiu de la mobilització és que Europa i la comunitat internacional “reaccionin” i deixin de donar l’esquena als catalans. L’ANC i Òmnium Cultural han contractat fins ara un total de cinc vols xàrter a Brussel·les per a la manifestació que organitzen a la capital belga.

El vicepresident de l’ANC, Marcel Mauri, en una roda de premsa aquest dijous acompanyat del d’Òmnium, Agustí Alcoberro, ha exclamat: “Hem confiat sempre en Europa, però demanem que comenci a reaccionar i que busqui solucions a una situació inacceptable”

“Tenim la voluntat de dir a les institucions europees que aquesta vegada no han estat a l’altura”, ha explicat Mauri, que ha insistit que volen criticar el que creuen una falta de qualitat democràtica de l’Estat, perquè asseguren que si els drets fonamentals estan en perill a Catalunya també perillen els valors europeus.

Els vicepresidents de les entitats sobiranistes confien que les institucions europees comencin així a reaccionar, i que ho facin també després de les eleccions catalanes del 21 de desembre “siguin quins siguin els resultats”.

Així doncs, Mauri ha indicat que volen portar a Brussel·les l’esperit de les mobilitzacions independentistes de Catalunya com a exemple de civisme i pacifisme, i liderades pels presidents d’aquestes dues associacions -Jordi Sànchez (ANC) i Jordi Cuixart (Òmnium)-, que ara “estan injustament a la presó”.

Per la seva part, Alcoberro ha explicat que tres vols xàrter sortiran des de Barcelona, un des de l’Aeroport d’Alguaire (Lleida) i un altre des del de Girona, i ha afegit que les assemblees territorials d’Òmnium ja han encarregat autobusos des de 70 punts de Catalunya: “No ens atrevim a donar una xifra per a la manifestació però entenem que serà massiva”.

El vicepresident d’Òmnium ha assegurat també que fa dies que els vols a Brussel·les i els hotels estan “col·lapsats” per a aquestes dates, i que saben de gent que anirà a la manifestació que ha hagut de reservar els seus hotels a 40 o 50 quilòmetres de la capital belga.

Negociant recorregut

Alcoberro ha explicat que encara estan negociant el recorregut de la marxa amb les autoritats de Brussel·les, però que, en tot cas, transcorrerà pel centre de la ciutat i acabarà amb un acte amb actuacions de castellers, intervencions de polítics internacionals i la clausura amb les intervencions dels responsables de les entitats sobiranistes.

En preguntar-se-li si acudiran a la marxa els exconsellers que no estan a la presó, Mauri ha explicat que estan acabant de tancar la participació de les forces polítiques en la manifestació i que encara no han pogut parlar amb l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, que està precisament a Brussel·les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“No som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer González Urrutia com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona