Política

l'art de la franja

aplicació del 155

Méndez de Vigo insisteix que no ha rebut la resolució del jutjat d’Osca per traslladar a l’Aragó les obres de Sixena

Assegura que cal ser “seriosos” i que no pot actuar “amb frivolitat” perquè no coneix el contingut de la decisió judicial

El ministre espanyol de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, insisteix que no ha rebut encara la resolució del jutjat d’Osca que, emparant-se en l’article 155, requereix al ministre que doni compliment a les resolucions judicials provisionals per al lliurament a l’Aragó de les 44 obres d’art en litigi. Tot i que la resolució judicial data del 15 de novembre, el ministre afirma que encara no ha arribat al registre del ministeri aquest document. Per això, afirma que no pot prendre cap decisió al respecte. Méndez de Vigo havia assegurat que estudiaria el cas amb “deteniment i diligència” però justifica no pot actuar perquè no coneix el contingut de la resolució judicial, en la qual també hi ha documentació annexa. “Estic esperant el document i actuaré amb diligència i deteniment però necessito la documentació per fer-ho, sinó seria frívol”, ha manifestat. Per això, assegura que “ser seriosos” i que no es pronunciarà sobre si trasllada les 44 obres d’art del Museu de Lleida fins que rebi tota la informació.

Méndez de Vigo ha afirmat que, tot i que han passat ja deu dies de la notificació de la resolució, encara no ha arribat al Ministeri de Cultura el document. Ho ha afirmat des de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on ha comparegut, precisament, acompanyat del Ministre de Justícia.

El ministre de Cultura ha reconegut que ha donat l’ordre a la Generalitat -que sí ha rebut la resolució judicial- de no recórrer la decisió del jutjat d’Osca perquè “ja hi ha hagut molts recursos” en aquest litigi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona