Política

Setge al procés sobiranista

El Consell Professional de TV3 qualifica “d’incitació a l’odi” els atacs d’Albiol contra periodistes

Albiol va dir ahir que proposaria “tancar” TV3 i reobrir-la amb “gent normal”

L’organisme acusa el líder popular de “fomentar l’hostilitat” contra els treballadors de la televisió pública catalana i assegura que és “intolerable”

El candidat del PP a president de la Generalitat diu ara que no pretenia al·ludir ningú, amb el qualificatiu de “normal”

El Consell Professional de TV3 ha denunciat les declaracions que el president del PP a Catalunya, Xavier Garcia Albiol, va fer ahir sobre la cadena en un acte a Cerdanyola. Durant un acte divendres a la nit, Albiol va anunciar que el seu partit proposarà “tancar TV3 i tornar-la a obrir amb gent normal, que sigui plural”, i va titllar d’”impresentable” la línia informativa d’una televisió que es finança amb “diners de tots els catalans”.

A través d’un comunicat, el Consell Professional de TV3 ha assegurat que l’afirmació d’Albiol “pot constituir un delicte d’incitació a l’odi per l’hostilitat que fomenta contra un grup de persones, a les quals indirectament qualifica de no normals”. “Sembla que els mitjans públics catalans i els seus treballadors són a la diana”, ha reblat l’organisme. Davant d’això, el Consell ha demanat que “els mitjans públics catalans es defensin i defensin els seus treballadors”. L’organisme ha detallat que normalment no respon aquesta mena d’observacions, però considera que “l’atac que sembla voler degradar tot un col·lectiu de treballadors ens obliga a fer una excepció”.

El Consell Professional de TV3 ha recordat que “aquestes afirmacions arriben després que equips de TV3 ha viscut l’hostilitat en forma d’insults i fins i tot agressions en entorns gens aliens al Partit Popular”.

Pel que fa a la falta de pluralitat, l’organisme es limita a dir que “els mitjans de la CCMA recullen les afirmacions del líder del PP a Catalunya”. “TV3, Catalunya Ràdio, l’Agència Catalana de Notícies i el portal informatiu de la CCMA inclouen la proposta d’Albiol de tancar la televisió pública de Catalunya, i també les greus acusacions contra el col·lectiu de treballadors, que el PP vol substituir per gent “normal””, ha subratllat el consell.

Albiol, per la seva part, s’ha referit a un “malentès” entorn de les seves declaracions sobre TV3 en un acte de partit aquest divendres a Cerdanyola del Vallès. El Comitè d’Empresa ha anunciat que estudiarà si les declaracions d’Albiol poden ser constitutives d’un delicte d’odi. I Albiol ha dit: “Odi és el que em va passar divendres a Cerdanyola. No sé si en aquesta casa han tingut oportunitat de veure el vídeo que sí que ha sortit en totes les televisions. Dit això l’expressió “normal” no té cap connotació ni referència a l’àmbit personal de ningú. Que quedi clar aquest malentès”, ha escrit Albiol al seu compte de Twitter.

Aquest dissabte a la tarda, Albiol, des de Badalona, ha dit que TV3 “és un instrument d’agitació independentista, un instrument a favor d’una ideologia que vol agitar la població”. Pel president del PP, aquesta televisió “s’ha de canviar de dalt a baix en favor dels catalans, de la pluralitat, del respecte i de tots els catalans” per tal que “deixi de ser una televisió de partit, tele Puigdemont”.

Xavier Garcia Albiol ha assegurat que respecta que el Comitè d’Empresa hagi anunciat que estudiarà si les declaracions d’Albiol poden ser constitutives d’un delicte d’odi. “Si creuen que les meves declaracions destil·len odi els convidaria a haver vingut ahir en un municipi de l’àrea metropolitana i que vegin com els radicals independentistes destil·len odi amb els que no pensen com ells.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“No som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS