Política

municipal

Peròs de l’oposició ganxona als comptes per les obres de Rius i Calvet

El PDeCAT i Mes hi voten en contra sobretot per l’elevat cost del projecte, i GdC i la CUP s’abstenen per la falta de participació ciutadana

En un debat “constructiu”, el govern local s’avé a recollir idees

El pressupost de Sant Feliu de Guíxols per al 2018 va superar, dilluns a la nit, el tràmit inicial al ple només amb els vots del tripartit de govern (TSF, ERC i el PSC). Els quatre grups de l’oposició no hi van donar suport, però amb una posició que va oscil·lar entre el vot contrari del PDeCAT i Mes, i les abstencions de Guíxols des del Carrer (GdC) i la CUP. El punt comú de les crítiques va ser l’elevada despesa del projecte de reforma del passeig marítim de Rius i Calvet, “faraònic” pel PDeCAT, Mes i la CUP, i poc participat per concentrar més del 60% de la inversió prevista per a l’any vinent, pel portaveu de GdC, Jordi Lloveras.

GdC i la CUP van tornar a coincidir en la reclamació d’obrir el pressupost o les inversions a la participació ciutadana, com ara en el cas de l’assignació escollida pels veïns dels carrers i espais a arranjar amb els 139.000 euros de millores en la via pública. Elena Delgado (CUP), que va parlar en castellà per denunciar els “atacs” del popular García Albiol a l’escola catalana, també va expressar la reclamació conjunta amb Lloveras d’una partida per avançar en la construcció del nou institut que reemplaci l’envellit i poc cèntric edifici del Sant Elm.

Des de Mes, Pere Albó va qüestionar, a més del de Rius i Calvet, els altres projectes estratègics del Thyssen, l’aparcament semisubterrani a la Corxera i l’asil Surís, una crítica comuna amb la portaveu del PDeCAT, Dolors Ligero, que va etzibar als grups del govern que en dos anys i mig, de moment, només han començat i acabat les obres d’un projecte embastat pel govern anterior, el del Guíxols Arena, i encarit, a parer seu, amb les graderies de formigó que també –els va blasmar– volen introduir al front marítim i al parc de la plaça Alabric.

Des del govern, Josep M. Muñoz els va replicar que la reforma del passeig és necessària i que en quaranta anys d’ajuntaments democràtics cap executiu hi havia gosat invertir. I respecte a tots als altres grans projectes, l’alcalde, Carles Motas, va augurar que també es començaran a plasmar l’any vinent.

Menys tensió i to “constructiu” agraït per Vilà

El portaveu dels grups del govern, el republicà Jordi Vilà, malgrat les crítiques, va agrair el “to constructiu” i les propostes fetes pels altres grups en matèria social, un àmbit en què tothom va coincidir que s’avança. Vilà va manifestar la “predisposició a recollir aportacions” i l’opció d’incorporar-les al llarg de l’any, quan entrin més recursos. L’oposició, a més, va agrair que el pressupost s’aprovi abans de final d’any, encara que això impliqui fer-hi canvis posteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel rebutja la treva acceptada per Hamàs i manté els atacs contra Rafah

barcelona
Regne Unit

Downing Street, més a prop

Londres

Trenta anys de llibertat

Barcelona
John Carlin
Periodista i escriptor

“Mandela va saber guanyar-se els enemics”

Barcelona

L’apartheid persistent

Salt
Jéssica Albiach
Candidata de Comuns Sumar a les eleccions al Parlament

“Illa obre la porta a pactar amb Junts per fer el Hard Rock, la B-40 i ampliar l'aeroport”

Barcelona
Dani Cornellà
Cap de llista a Girona per la CUP

“La CUP és una opció real de govern i ho hem demostrat”

Girona
la crònica

La plaça Artós, als peus d’Ayuso

guerra a gaza

Hamàs accepta una treva però Israel respon amb nous atacs aeris a Rafah

barcelona