Política

Comunicació

El CAC avala la pluralitat de les tertúlies de TV3

Un estudi sobre els programes de televisió anteriors a l’1 d’octubre analitza els nivells de pluralitat

La cadena pública catalana és la més plural

Un informe elaborat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) avala la pluralitat de TV3 i sosté que les tertúlies de l’emissora pública de Catalunya van tenir més equilibri entre les opinions expressades en les setmanes anteriors al referèndum de l’1 d’octubre. L’estudi ha analitzat 125 programes de tertúlia i programes especials, entre l’11 i el 30 de setembre, de TV3, 3/24, TVE Catalunya, Telecinco, Antena 3 TV i La Sexta.

L’estudi conclou que a Els matins de TV3 un 23,2% dels tertulians que hi van participar van considerar que l’1-O no és un acte conforme a la legalitat o amb legitimitat democràtica; un 1,4%, que era legítim però no legal; un 28,9%, que era legal o tenia legitimitat, i un 46,4% no es van pronunciar o no van adoptar una posició clara. En el programa Més 324 del canal 3/24, un 17,7% van sostenir que l’1-O era un acte legal o amb legitimitat; un 2,9%, que tenia legitimitat però no era legal; un 41,2%, que era legal o tenia legitimitat, i un 38,2% no van tenir una posició clara.

En el programa Vespre 24, de TVE a Catalunya, un 52,3% dels contertulians van afirmar que no era un acte legal ni tenia legitimitat; un 4,5%, que tenia legitimitat però no era legal; un 25,1%, que era legal o legítim, i un 18,2% no es van pronunciar. En Los desayunos de La1, el 76,7% van considerar que era un acte il·legal o sense legitimitat democràtica; l’1,7%, que tenia legitimitat democràtica, i el 21,7% no es van pronunciar.

A Telecinco, a El programa de Ana Rosa un 56% dels contertulians van assenyalar que l’1-O no era conforme a la legalitat i no tenia legitimitat democràtica, i un 44% no es van pronunciar.

Per la seva banda, en les tertúlies analitzades d’Espejo público, a Antena 3, un 54,6% dels participants van considerar que no era un acte legal o amb legitimitat, mentre que un 1,5% van considerar que era legal i legítim i un 43,9% no es van pronunciar. En el programa Al rojo vivo de La Sexta, un 60,1% van assenyalar que era un acte sense empara en la legalitat o legitimitat; un 4,8%n que tenia legitimitat però no era legal; un 9,5%n que era legal.

L’informe del CAC ha estat aprovat per unanimitat, amb un vot particular del conseller Daniel Sirera, exdiputat del Partit Popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona