Política

Acomiadada la plantilla de les delegacions d’Exteriors

El ministeri fa fora una trentena de treballadors, que havien accedit a les places a través de concurs públic i en culpa la conselleria per no haver-los recol·locat en organismes de la Generalitat

El Ministeri d’Afers Estrangers ha acomiadat els 33 treballadors de les delegacions de la Generalitat a l’exterior i ha justificat que va oferir al departament que recol·loqués, fins al 28 de novembre, aquest personal no directiu en organismes de la Generalitat a l’estranger com ara les oficines comercials d’Acció o l’Institut Ramon Llull. Com que el departament no els va buscar una nova plaça, han estat acomiadats, segons donaven a entendre ahir fonts del Ministeri d’Afers Estrangers i Cooperació (MAEC) a les agències Efe i Europa Press.

Els treballadors de les delegacions de París, Berlín, Lisboa, Londres, Washington, Viena, Roma i Copenhaguen queden sense feina tot i tenir, en la majoria dels casos, contracte indefinit segons la legislació dels països on treballaven i haver accedit a les places a través d’un concurs públic. Segons informava ahir l’agència ACN, aquesta trentena de persones eren treballadors públics tot i no ser funcionaris i són fins ara els únics treballadors sense rang directiu de la Generalitat que han estat acomiadats per causa del 155. En paraules de fonts citades per l’agència catalana, tots els treballadors realitzaven feines “tècniques” i han estat acomiadats de manera “fulminant”. El personal va rebre dijous a la tarda un correu electrònic en què se’ls notificava que perdien la feina aquell mateix dia, tot i que ara caldrà que rebin formalment la carta d’acomiadament. A cada delegació quedarà una persona dedicada a tasques administratives de liquidació de les oficines i que quedarà sense feina a finals de desembre.

La carta d’acomiadament la signava el secretari general d’Exteriors, Aleix Villatoro, on explicava que havia rebut “instruccions explícites del MAEC sobre la necessitat de procedir a l’acomiadament” de tot el personal que presta serveis a les delegacions.

No era la intenció inicial

El 9 de novembre el ministeri va autoritzar els treballadors a reincorporar-se als seus llocs de feina per fer “gestió interna i administrativa” però en cap cas actes institucionals perquè les delegacions es consideraven “tancades”. El Departament d’Exteriors del govern català va informar-los que miraria de traslladar-los a altres organismes de la Generalitat als països on prestaven el seu servei i els va demanar les seves preferències però, finalment, no s’ha fet i han estat acomiadats.

L’acomiadament tindrà certa complexitat i pot variar segons els casos tenint en compte que els treballadors tenen contractes basats en la legislació de cada país i les indemnitzacions, avisos i terminis d’antelació s’hauran de cenyir a aquestes lleis. Fonts properes als treballadors consideren que els acomiadaments seran considerats “improcedents” perquè creuen vulnerats els seus drets laborals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Nova Caledonia es revolta contra els canvis al cens electoral

Barcelona
política

Salvem Cal Macià exigeix començar a tramitar l’expropiació de l’immoble

ALCARRÀS
Guerra a Ucraïna

Un tren de mercaderies descarrila a Volgograd per un atac amb drons

Barcelona
guerra a Ucraïna

Blinken visita Ucraïna per sorpresa per mostrar el suport dels Estats Units

Barcelona
política

Els investigats de Tsunami acusen l’AN d’usar el terrorisme per impedir l’amnistia

barcelona

Escac a la junta birmana

Tòquio

La fractura passa factura

Argelers / Barcelona

Reset a l’escenari polític gironí després del 12-M

GIRONA
Salvador Vergés
Cap de llista de Junts i diputat electe

“En un context difícil hem augmentat el vot”

GIRONA