Política

mitjans de comunicació

agressions

El periodisme diu prou a les pressions i agressions als professionals

Demana en un manifest “respecte i protecció” davant les agressions als treballadors del mitjans

Insta a respectar la independència periodística

El 21 de setembre passat, davant una multitud concentrada davant del Palau de Justícia de Barcelona que reclamava la llibertat dels alts càrrecs de la Generalitat detinguts el dia abans, el president de l’ANC, Jordi Sànchez, va prendre la paraula per demanar respecte pels professionals dels mitjans de comunicació i que es deixés de cridar el lema “Premsa espanyola manipuladora”.

No li van fer cas i, evidentment, tampoc el van escoltar els que en totes les concentracions de caire espanyolista han cridat contra els mitjans públics de Catalunya i també han agredit alguns dels seus professionals. No són els únics que han rebut; periodistes de ràdios privades i mitjans digitals també han estat víctimes de la violència física i verbal.

Farts de rebre pressions i agressions, els professionals de la comunicació van difondre ahir un manifest en què demanen “respecte i protecció”. El document va més enllà dels actes de violència i apunta a la intervenció judicial duta a terme recentment per la junta electoral en prohibir als mitjans públics catalans donar la categoria de president i consellers als membres del govern que són a l’exili o estan empresonats.

“Que ningú es prengui la llibertat de decidir com hem de fer la nostra feina, i encara menys que ens marquin les pautes de com s’ha d’informar”, es diu en el manifest, que també reclama “a les autoritats públiques que garanteixin els drets a la llibertat d’expressió i d’informació, i que permetin als periodistes exercir amb aquesta llibertat el periodisme”.

El document va ser presentat ahir a la tarda a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en un acte dirigit per la seva degana, Neus Bonet, i en què van participar periodistes de mitjans públics, privats, i la degana de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, Maria Josep Recoder.

Si bé la paternitat de la iniciativa no correspon a la institució col·legial sinó a la pluralitat de la professió, que ahir hi va estar representada amb membres de diversos sindicats d’empresa i col·lectius de la professió, el Col·legi de Periodistes sí que va oferir les seves instal·lacions per donar acollida a l’acte de presentació i també la seva seu virtual, el web Periodistes.cat , per difondre el text i facilitar-hi l’adhesió. Fins ahir, facultats de periodisme, sindicats, comitès d’empresa i professionals de diversos mitjans ja s’havien adherit al text.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona