Política

eleccions 21-D

amenaces d'un nou 155

Arrimadas insta Iceta a dir que no pactarà amb ERC

La candidata de Ciutadans arrenca la campanya prioritzant l’objectiu de rascar en el segment de votants socialistes

La cap de llista taronja reconeix que hi ha risc d’un nou 155 després del 21-D

Foc a discreció contra les posicions socialistes des del primer dia. La candidata de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, no ha deixat passar ni 24 hores per entrar a fons en la batalla pel vot socialista. En una roda de premsa ahir a la seu de l’agència Efe a Barcelona, la cap de llista del partit taronja va reivindicar-se com la candidata que de manera més genuïna representa l’opció “constitucionalista” i va interpel·lar directament Miquel Iceta ressuscitant el fantasma del tripartit. “Iceta no ha negat encara l’opció de formar un govern amb Oriol Junqueras de vicepresident”, va deixar anar.

Els primers passos d’Inés Arrimadas en una campanya electoral en què comença com la principal opció per desbancar una presidència de la Generalitat de caire independentista les ha fet amb el president del seu partit, Albert Rivera, que dilluns a la nit va participar en l’acte de presentació del cartell electoral i ahir va prendre part en el míting que es va fer a Granollers. En la seva intervenció Rivera va carregar contra el PSC recordant també el tripartit, que, en la seva opinió, “va netejar la imatge d’ERC, que aleshores era un partit minoritari”.

El d’ahir va ser el primer d’un seguit d’actes electorals que el PSC farà en ciutats on el vot socialista ha estat tradicionalment majoritari i on Ciutadans vol escampar el missatge que només un vot a la seva formació pot garantir que no hi hagi quatre anys més de procés. Per aconseguir això Arrimadas proclama que l’objectiu que cal perseguir és tenir “un escó més que els independentistes” i per arribar fins aquí recorda que cal que hi hagi “una gran mobilització” d’aquell sector de votants que tradicionalment no han acudit a les urnes en els comicis autonòmics.

El guió que marquen les enquestes al principi de la campanya és el d’un mapa parlamentari atomitzat on un i altre costat de l’arc hauran de pactar per formar govern. Ahir Arrimadas va deixar clar que el seu objectiu és apartar del govern els independentistes i per aconseguir-ho està disposada a tot. “Si Iceta és qui té més suport, és evident que estem d’acord a col·laborar”, va dir Arrimadas, i va contraposar aquest patriotisme constitucionalista de Ciutadans al joc a dues bandes que, al seu entendre, juga en aquest sentit el PSC.

En l’argumentari d’ahir d’Arrimadas, també hi va haver crítica per l’actitud de Xavier Domènech, a qui va instar a fer costat a la seva opció “per destinar els diners a polítiques socials i no a la independència”. La candidata també va acusar els comuns de ser “la crossa” de l’independentisme. A l’altre costat del panorama polític, Arrimadas va fer poques referències al PP, transmetent la idea que el traspàs de vots dels populars a Ciutadans és un fet que es produirà quasi per generació espontània.

Ara bé, els arguments més durs els va tenir Arrimadas contra les opcions independentistes, que, al seu entendre, “no tenen res més a oferir que el victimisme”. En contraposició a la gestió de Puigdemont, Arrimadas va prometre que en cas d’arribar a la presidència respectarà “tots els ciutadans”, dirà “la veritat” i impulsarà polítiques socials.

Sobre l’aplicació del 115 i la intervenció del govern de la Generalitat, Arrimadas va advertir que el triomf de la seva opció és la garantia que s’aixequi i, en cas contrari, no va desacatar que després de les eleccions es pugui decretar un nou 155 si guanyen els independentistes.

LES FRASES

Iceta no ha negat encara l’opció de formar un govern amb Junqueras
Inés Arrimadas
candidata a la presidència de la generalitat
Amb el tripartit, el PSC es va dedicar a netejar la imatge d’Esquerra Republicana
Albert Rivera
president de ciutadans


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Els EUA apugen els aranzels als cotxes elèctrics i plaques solars xineses

barcelona
Caucas

Geòrgia ignora les massives protestes i aprova la polèmica llei sobre els “agents estrangers”

Barcelona
rússia

Putin nomena com a assessors a ‘falcons’ partidaris de la guerra a Ucraïna

barcelona
rússia

Rússia posa en servei un míssil intercontinental d’emplaçament marítim

barcelona
política

Junqueras, disposat a continuar pilotant la “nova etapa” d’ERC

barcelona
país basc

El Parlament de Vitòria inicia la nova legislatura amb apel·lacions a un nou estatus

barcelona
política

PSC i comuns llencen l’ham per acostar ERC a una negociació d’investidura

barcelona
Estat espanyol

El PSOE treu cinc punts d’avantatge al PP a l’últim baròmetre del CIS

Barcelona
Judicial

Un policia que acusa en el cas Tsunami està investigat per fustigar manifestants

barcelona