Política

eleccions 21-D

Santamaría: “El procés està ’caput’ i totalment esgotat”

La vicepresidenta del govern espanyol afegeix que el món independentista “no rasca bola” a nivell internacional

Assegura que es deixarà d’aplicar el 155 quan es formi el nou govern a Catalunya

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat aquest dimecres que el procés català està “caput”, “totalment esgotat” i no té cap tipus de recorregut, ja que el món independentista “no rasca bola” en l’esfera internacional. Per això, ha donat a entendre que no li preocupa la concentració de demà a Brussel·les per demanar la llibertat dels presidents de l’ANC, Jordi Sànchez, i Òmnium, Jordi Cuixart

En una conversa informal amb periodistes durant la recepció oficial que s’ha celebrat al Congrés amb motiu del 39è aniversari de la Constitució, la vicepresidenta ha parlat també de l’anul·lació de les ordres de detenció europea contra Puigdemont i quatre exconsellers, assenyalant que és una manera de garantir la igualtat dels imputats. D’aquesta manera, segons ha explicat, s’evita que els acusats per la declaració d’independència s’enfrontin a delictes diferents.

No ha volgut aventurar cap pronòstic per al 21-D més enllà de donar per tancat el procés d’independència i deixar clar que l’aplicació del 155 a Catalunya “decaurà” en el moment en què es formi nou govern. El mateix passarà amb la intervenció de les finances catalanes, encara que seguiran havent de retre comptes mensualment com fan la resta de comunitats autònomes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia