Política

congrés dels diputats

Báñez assegura que 1 de cada 3 llocs de treball que es destrueix és a Catalunya

La ministra d’Ocupació diu que el territori català ha estat “motor de recuperació econòmica” però que l’independentisme “ho ha frenat”

La ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Bánez, ha assegurat que 1 de cada 3 llocs de treball que es destrueix és a Catalunya. Durant la sessió de control, ha afirmat que Catalunya “ha estat motor de la recuperació econòmica” des de la sortida de la crisi i que ha estat la comunitat on més llocs de treball s’han creat fins al setembre, un total de 450.000. Ara bé, segons la ministra, tot aquest creixement ha quedat “frenat” per l’independentisme. “Catalunya és víctima de la inestabilitat i la irracionalitat d’un Govern”, ha lamentat. Ha recolzat aquesta afirmació amb algunes dades. Per exemple, ha assegurat que l’increment d’atur registrat al novembre és el més alt (interanual) des del 2009 i que entre octubre i novembre l’atur ha crescut en 22.000 persones, un increment que suposa un 85% més que durant el mateix període de l’any anterior. Les valoracions les ha fet a preguntes del diputat popular Jorge Fernández Díaz, que ha afirmat que la “inestabilitat política i jurídica” ha afectat el turisme i la sortida d’empreses de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia