Política

municipal

relleu a l'alcaldia

El comiat de l’alcalde

Miquel Buch renuncia formalment a l’alcaldia de Premià de Mar després de deu anys en el càrrec en el transcurs d’un ple emotiu

Dissabte s’escollirà el nou batlle i, previsiblement, el relleu recaurà en Miquel Àngel Méndez

Premià de Mar va viure dimecres al vespre el ple municipal més important de l’any per dues raons: d’una banda, i després de setmanes de negociacions, el govern en minoria de CiU i el PSC va aconseguir aprovar el pressupost per a l’any que ve gràcies al vots d’ERC i l’abstenció del PP. El protagonisme va ser, però, per a Miquel Buch (CiU), que va materialitzar durant la sessió la seva renúncia com a alcalde d’aquest municipi maresmenc després de deu anys en el càrrec. Buch es va acomiadar de la política local considerant que ha tancat un cicle i defensant la premissa que “l’ideal serien dos mandats de cinc anys per als alcaldes”. Alhora, el polític premianenc podrà dedicar-se a encarar la recta final de la campanya electoral, ja que ocupa el número 22 de la llista de Junts per Catalunya. Una agenda que mirarà de complir, tot i els seus problemes de salut, que precisament el van obligar a mantenir la incògnita fins a darrera hora de si podria ser present en el seu darrer ple com a màxim responsable de la corporació municipal. “Parada a boxes per canvi de rodes i, si tot va bé, a rodar”, manifestava amb humor el mateix Buch unes hores abans de la sessió, en al·lusió a la seva salut. “Avui és un dia complicat”, reconeixia l’encara alcalde només de començar el seu discurs de comiat. Unes paraules carregades d’emoció i amb els sentiments a flor de pell en què el també president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), càrrec que està previst que abandoni també el mes que ve, va fer un repàs de la seva trajectòria com a alcalde. En una sala plena de gom a gom, amb familiars, amics, alcaldes i companys de partit fent-li costat, Buch va recordar, entre altres moments, que la seva arribada al capdavant del consistori va ser el 2007 arran de la sobtada mort en accident de trànsit de l’aleshores alcalde Jaume Batlle (CiU). “No va ser una decisió fàcil, però no me n’he penedit ni un sol dia”, relatava Buch, recordant que la decisió de deixar l’alcaldia “estava presa des de feia mesos”. Un cop acabat el seu discurs va rebre les paraules dels portaveus de la resta de forces polítiques del consistori desitjant-li sort en el futur.

Precisament, el futur polític de Premià de Mar viurà dissabte un nou episodi transcendental amb la celebració d’un ple extraordinari per escollir el substitut de Buch al capdavant de l’equip de govern. Tot fa preveure que serà Miquel Àngel Méndez (CiU), mà dreta de Buch i actual primer tinent d’alcalde. “Els teus valors han de servir de guia”, va manifestar Méndez just abans de fondre’s en una abraçada amb Buch i d’escoltar una càlida ovació per part dels assistents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona