Política

Suárez diu que el seu pare no es va saltar ni les lleis franquistes”

Albiol tanca la porta a pactar amb qui defensi l’indult dels presos

Titlla Puigdemont i Junqueras de “dictadors”

El lema del PPC en aquesta campanya és “España és la solució” i per demostrar-ho els populars estan protagonitzant un desembarcament mai vist de destacats militants de la formació que governa a la Moncloa. El darrer exemple va tenir lloc ahir, quan va entrar en acció Adolfo Suárez Illana, fill de l’expresident del govern espanyol, per donar el seu suport al cap de llista popular, Xavier Garcia Albiol. Suárez Illana va fer una defensa fèrria de la necessitat de respectar les lleis del moment (en contraposició al que, segons va dir, han fet els separatistes) i va posar com a gran exemple el seu pare “qui ni tan sols es va saltar les lleis del franquisme en el camí d’Espanya cap a la democràcia”.

L’acte, en què Albiol i Suárez Illana van compartir protagonisme amb el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, va tenir lloc al Museu d’Història de Barcelona, on hi ha el saló que el 2003 va donar nom al Pacte del Tinell, aquell compromís del tripartit d’esquerres per governar la Generalitat i arraconar el PP a totes les esferes polítiques. “Aquell va ser l’autèntic moment en què es va començar a trencar la convivència a Catalunya”, va dir Sánchez Illana.

El candidat dels populars va aprofitar la presència del fill de l’expresident espanyol per recordar que “Adolfo Suárez no va ser triat democràticament però va ser un demòcrata mentre que alguns com Carles Puigdemont i Oriol Junqueras van ser triats democràticament però es comporten com a dictadors de països subdesenvolupats”. Va aprofitar també per deixar constància de les línies vermelles que els populars no traspassaran a l’hora de negociar, entre les quals hi ha la negativa a seure’s amb qui defensi l’indult dels polítics i líders socials que estan a la presó.

Garcia Albiol també va carregar contra Arrimadas per declarar hores abans a Ciutadans un partit “federalista” i va recordar que entre el projecte dels taronges i “les aventures singulars” d’Iceta, sempre queda el PP que és una formació “previsible, amb les idees clares i amb experiència”.

Per la seva banda, Pablo Casado, que no acostuma a deixar indiferent amb les seves aportacions, va reivindicar ahir el record del president Tarradellas, a qui va comparar i equiparar amb Adolfo Suárez (pare) com a homes de diàleg. Aquest any, tal i com van recordar els protagonistes de l’acte, se celebra el 40 aniversari de l’aprovació per part d’Adolfo Suárez del decret que va restablir provisionalment la Generalitat i es va nomenar president Josep Tarradellas, llavors a l’exili.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Arrenca la jornada electoral amb l’obertura de més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona
POLÍTICA

El periple del vot exterior

Barcelona
POLÍTICA

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona