Política

ERC modularà el projecte en funció del 21-D

Rovira creu que cal incorporar “les lliçons apreses” sobre la reacció de l’Estat

“El 22-D, quan tinguem un govern fort i constituït, el que farem serà comunicar al govern espanyol els resultats i notificar-li el programa amb què ens hem presentat. A partir d’aquí, veurem quina és la resposta del govern espanyol. Però ara no ens lligarem de mans i peus, no posarem terminis fins que no comenci el diàleg”, es va limitar a dir ahir la número dos de la candidatura, la diputada i secretària general del partit, Marta Rovira, en una roda de premsa a la seu de l’Agència Catalana de Notícies.

D’aquesta manera, Rovira evitava donar detalls dels passos a seguir si guanyen les eleccions, ja que una bona part del full de ruta estarà supeditat a la força que atorguin les urnes el 21-D. I entre altres condicionants més, la diputada va assegurar que el procés democràtic “haurà de seguir amb una sèrie de lliçons apreses”. Una d’aquestes és recordar com va decidir reaccionar el govern espanyol, “com va estar disposat a tot, a degradar-se com a estat de dret, a posar-se vermell i quedar aïllat internacionalment, a usar violència d’estat i repressió policial. És un context molt diferent del que teníem previst”, va lamentar, tot recordant que el govern català sí que estava “preparat per implementar la República en un escenari de mínima decència política de l’Estat”.

És per tots aquests motius que Rovira ahir demanava “un mandat fort”, i ho va justificar: “S’haurà de valorar la situació en la qual ens posa el govern espanyol i com reacciona amb un resultat favorable [als independentistes].” A més, creu que els seus plans aniran més o menys ràpid en funció del resultat de les eleccions. “La República seguirà amb més determinació en funció de la força del mandat democràtic”, va sentenciar.

El que sí que té clar i reitera cada dia Rovira és que el nou govern que pretén configurar ERC voldrà establir un “diàleg” amb l’Estat espanyol de manera bilateral per portar a terme el desplegament de la República. Amb tot, la candidata d’Esquerra va descartar ahir posar-hi un termini de temps perquè l’Estat espanyol digui si vol o no asseure’s a negociar, i va explicar que, en tot cas, el calendari i els límits temporals es posarien en marxa un cop el diàleg hagi començat de manera bilateral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona