Política

La llista de Puigdemont redobla la pressió sobre ERC

Turull insisteix que el 21-D vol que el president a l’exili i el vicepresident a la presó entrin a la Generalitat

Junts per Catalunya presenta avui una denúncia per prevaricació contra Santamaría

Quan només falten tres dies per als transcendentals comicis del 21-D, Junts per Catalunya (JxCat), la llista de Puigdemont i el PDeCAT, redobla la pressió sobre ERC. Ho fa de manera subtil, però insistint en un missatge que ha estat una constant d’aquesta candidatura al llarg d’aquesta campanya anòmala, amb connexions amb Brussel·les per poder sentir Puigdemont en cada míting. En un acte a Sant Celoni –una botifarrada a favor de La Marató de TV3–, el conseller de la Presidència, Jordi Turull, va ser molt explícit: “Compte amb el vot sofisticat. Si vull que el president sigui Puigdemont, he de votar Puigdemont. Jo vull que el 21-D al vespre puguin entrar a la Generalitat el president Puigdemont, el vicepresident Junqueras i tots els que hi havia. No tenim cap altre candidat a vicepresident que Junqueras. No n’hi ha cap altre. Això no va de partits.” D’aquesta manera, JxCat continua posant el focus en el retorn del president de Brussel·les com la manera de restaurar l’autogovern suspès amb l’aplicació del 155. “Fem possible que el president guanyi, que no hàgim de fer càlculs”, va reblar Turull. En una connexió en directe amb Brussel·les, Puigdemont va insistir en aquest mateix missatge: “Qualsevol cosa que s’aparti del govern legítim és legalitzar el 155.” Una crida de JxCat al vot útil que es verbalitza en frases com aquesta: “Cal enviar un missatge que s’entengui. I, perquè s’entengui, cal que el missatge sigui nítid. I el món entendrà que el poble de Catalunya no es rendeix, no s’emmotlla.”

Les paraules de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que el dia abans s’havia vantat que el govern espanyol havia “escapçat” els líders del PDeCAT i d’ERC –s’havia carregat, així, tota divisió de poders–, van ser ben presents a Sant Celoni, davant de les 500 persones que van participar en la botifarrada. El número vuit de la llista, l’independent Eduard Pujol, va anunciar que avui JxCat presentarà una denúncia per prevaricació contra Santamaría. “Ho negaven, però ara els escapçadors han quedat al descobert. A Catalunya no ens poden manar aquells que prevariquen.” I va insistir en la idea que “flirtejar amb el 155” és “acceptar un error”, perquè “sense institucions no hi ha país”. “Si el 21-D no defensem les nostres institucions, ningú ho podrà fer una altra vegada”, va subratllar Elsa Artadi, cap de campanya de JxCat.

LA FRASE

Les úniques infeccions que ens preocupen són les de la gent, no les de la democràcia
Jordi Turull
número quatre de la llista de junts per catalunya

“Megamíting” demà

Junts per Catalunya (JxCat) tancarà la campanya, demà, amb un “megamíting”, una iniciativa que pretén “arribar a totes les cases”. Segons va anunciar la cap de campanya de JxCat, Elsa Artadi, la llista organitzarà un centenar d’actes arreu del país, a la mateixa hora (a dos quarts de nou del vespre). L’acte central serà a la plaça de la Virreina. En tots es farà una connexió en directe, alhora, amb el president Puigdemont, perquè tothom pugui “seguir el missatge del president de la Generalitat, l’únic president, el que ha de continuar sent president a partir del dia 22.” Per visualitzar aquesta dimensió de megamíting, la formació ha obert un web perquè qui hi estigui interessat s’hi inscrigui i pugui seguir en directe el míting.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona