Política

Eleccions 21-D

JxCat anuncia que portarà Sáenz de Santamaría a la Fiscalia per prevaricació

La candidatura de Puigdemont denunciarà dilluns la vicepresidenta espanyola per les declaracions on es va vantar d’“escapçar” els partits independentistes

El portaveu de la llista, Eduard Pujol, anima a votar per Puigdemont per veure la número 2 de Rajoy fent el 21-D la mateixa “cara” d’Arias Navarro quan va anunciar la mort de Franco

Junts per Catalunya (JxCat) denunciarà la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a la Fiscalia per prevaricació. La candidatura ha reaccionat així a les declaracions de la número 2 de Rajoy, que en un acte de campanya popular aquest dissabte a Girona va enaltir Mariano Rajoy i el PP per haver “escapçat” les formacions independentistes i va demanar el vot per al seu partit per “seguir liquidant” les opcions sobiranistes.

El número vuit de la llista del president Carles Puigdemont per Barcelona, Eduard Pujol, ha anunciat aquest diumenge al migdia en un acte de la candidatura a Sant Celoni (Vallès Oriental) que JxCat “els enviarà a tots en filera índia a la fiscalia”, en referència al govern espanyol, si bé la denúncia és només per a Sáenz de Santamaría. “Això no es fa, no es posa gent a la presó saltant-se l’estat de dret. Què s’han cregut? Si es volen treure la màscara, nosaltres els portarem a la Fiscalia”, ha exclamat el portaveu de la candidatura. Segons Pujol, no es pot posar i treure a gent de la presó “saltant-se l’Estat de Dret”. És per això que ha interpel·lat els populars a dir-ho davant la Fiscalia.

Pujol ha avisat que “a Catalunya no ens poden manar els que prevariquen”. El portaveu, que veu en els dirigents del PP enyorança del franquisme, els ha reclamat tornar a la democràcia.

Segons ell, fa dies que Rajoy no pot dormir perquè té pànic i malsons per una possible victòria de Puigdemont, ja que tem Catalunya i la reacció dels catalans a les urnes. “Si voleu que Soraya Sáenz de Santamaría faci la cara d’Arias Navarro el 20-N [quan l’aleshores president del govern de la dictadura va anunciar la mort de Francisco Franco], que el sanglot d’Arias Navarro el faci Rajoy, voteu Puigdemont. I que sàpiguen així qui mana a Catalunya”, ha demanat.

Fonts de JxCat consultades per l’ACN han detallat que en la denúncia, que es presentarà aquest dilluns, es demanarà que la Fiscalia investigui el paper que pot haver tingut el govern de Rajoy en la decisió d’empresonar els líders independentistes.

La candidatura entén que Sáenz Santamaría parla com a vicepresidenta de l’executiu espanyol, de manera que creu que el govern de l’Estat ha d’explicar-se. A més, sostenen que la vicepresidenta espanyola hauria pogut prevaricar, ja que les seves funcions són les del poder executiu, i no les del judicial.

A més, Pujol ha sentenciat que qui vulgui que Santamaría “faci la cara” que va fer Arias Navarro el 20-N de 1975 -quan va anunciar la mort del dictador Francisco Franco-, i qui vulgui que el seu plor el faci, aquesta vegada, el president espanyol, Mariano Rajoy, ha de votar el cap de llista de JxCat, Carles Puigdemont. “Que sàpiguen qui mana a Catalunya”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona