Política

eleccions 21-D

La CUP fa posar dempeus 1.200 persones a Girona

Albano Dante Fachin pren part del protagonisme en l’acte multitudinari fent explícit que els votarà “perquè són el partit independentista que té més clara la ruptura amb l’Estat espanyol”

La CUP-Crida Constituent va fer ahir a Girona una demostració de força contundent aplegant moltes més de les mil persones que tenia disposat l’aforament del Palau Firal on se celebrava un dels seus actes centrals de campanya. Un verdader cop de puny alçat per mantenir com a mínim l’escó aconseguit a la demarcació en les últimes eleccions al Parlament per part del seu anterior candidat, Benet Salellas.

I va ser precisament Salellas, després de la presentació a càrrec de la regidora gironina, Laia Pèlach, qui va començar a escalfar l’ambient encomanant la multitud aplegada a lluitar contra el “minotaure”, aquell monstre meitat home meitat brau de la mitologia grega que per una ocorrent equivalència seria lluitar contra “el règim del 78, l’aplicació del 155, l’Estat inquisidor, l’empresonament de polítics o la violència”, entre altres imposicions endegades arran de l’1 d’octubre. “Vencerem el minotaure!”, va dir convençut Salellas, que va fer aixecar “dempeus” el públic, com bé reclama el lema del seu partit.

I dempeus van continuar aixecant-se al llarg de les gairebé dues hores que va durar el míting, que va continuar amb Mireia Boya, la diputada a Lleida, apel·lant a defensar més el medi ambient. “La República serà ecologista, o no serà!”, va subratllar.

Una intervenció que va donar pas a un dels moments més emotius de l’acte, quan després de la projecció d’un vídeo que feia repàs a moments viscuts aquest dos últims mesos van aparèixer d’entre el públic una desena de voluntaris que van dipositar una urna de l’1 d’octubre dalt de l’escenari. I sense baixar ni de bon tros l’eufòria, van irrompre a escena el tàndem Albano Dante Fachin i David Fernàndez. L’exlíder de Podem va reaparèixer en campanya electoral de la CUP per evidenciar el seu suport a la candidatura de l’esquerra independentista i carregar amb duresa contra els seus excompanys. Fachin va lamentar que Podem “s’arrossegui” davant del candidat socialista, Miquel Iceta, i proposi pactes en el marc de l’autonomisme. Fachin va revelar una conversa amb el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, amb relació al referèndum de l’1 d’octubre. “Hem de pregar perquè l’1-O no hi hagi referèndum”, li hauria dit Iglesias a Fachin, que li va respondre ahir: “Pablo, Déu no va escoltar les teves pregàries. Déu estava amb un poble que resisteix i que és digne”, li va etzibar un desfermat Fachin. Els “meus” companys, va remarcar, són “la gent que va defensar les urnes” i “no els que surten a la televisió”, en al·lusió a Iglesias, Monedero o la direcció d’Iniciativa. Fachin, que també participa en actes d’ERC en aquesta campanya electoral, va celebrar estar “dempeus” al costat de la CUP. El 21-D, va assegurar Fachin, votarà un partit independentista que tingui “clara” la ruptura amb l’Estat espanyol i, segons ell, la CUP és qui ho té “més clar”.

Per la seva banda, van cloure l’acte David Fernàndez, que va carregar fort contra l’eix unionista que vol imposar un “estat de setge, bel·licista i de por”; l’alcalde de Celrà, Dani Cornellà, i la cap de llista de la CUP per Girona, Natàlia Sànchez, que va fer una crida a “desacreditar” el PP de Xavier García Albiol “com els vam desacreditar l’1-O”. Per això va demanar que el 21-D sigui un clam republicà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona