Política

El dia de reflexió, Iceta, Domènech i Albiol aniran al cinema, d’altres a Estremera

Els candidats de JxCat Josep Rull i Jordi Turull aprofiten el dia per visitar, en qualitat d’advocats, els companys de llistes Jordi Sànchez i Joaquim Forn, i també Oriol Junqueras iJordi Cuixart

La jornada de reflexió prèvia a les eleccions del 21-D és insòlita i diferent a les que s’han viscut en els darrers comicis. Aquesta vegada no es faran les tradicionals fotografies de tots els candidats que els diaris publiquen en portada el dia de les eleccions. I és que aquesta vegada la fotografia seria incomplerta amb Oriol Junqueras a la presó d’Estremera i Carles Puigdemont a Brussel·les. Pel que fa a la resta de candidats, el pla estrella és anar al cinema a veure l’última d’ Star Wars amb el títol ’L’últim Jedi’. Així ho tenen previst els candidats del PSC, Miquel Iceta; del PP a Catalunya, Xavier García Albiol; i de Catalunya en Comú, Xavier Domènech. En general, tots aprofitaran per descansar i estar amb la família després de més de 15 dies de ritme frenètic.

El cap de llista de JxCat, Carles Puigdemont, passarà una jornada de reflexió “molt domèstica i molt de reflexió”, sense fer “res d’extraordinari” des de Brussel·les. Des del 29 d’octubre es troba a la capital europea i es reivindica com el president “legítim” i a “l’exili” en considerar que la justícia espanyola no ofereix suficients garanties. En les últimes hores, Puigdemont ha deixat clar que durant la jornada de reflexió no anirà en cap cas a Catalunya, “tal com algú havia especulat”. El candidat de JxCat té prevista alguna reunió de treball però també descansar d’una campanya “intensa”.

El número 1 de la llista d’ERC, Oriol Junqueras, viurà la jornada de reflexió com un dia més a la presó d’Estremera. Una jornada amb una rutina molt marcada que comença a les 8 hores quan per megafonia es crida a fer el recompte de presos. Després d’esmorzar pa amb mantega i melmelada passejarà durant una hora pel pati. De 10h a 13h, Junqueras es dedicarà a practicar bàsquet, jugar a escacs o donar alguna classe d’italià. Després de dinar, el candidat dels republicans haurà de tornar a la seva cel·la durant més de tres hores i serà llavors quan dediqui temps a llegir cartes, respondre-les i escriure. A la tarda, tornarà a fer alguna de les activitats fins a l’hora de sopar. A les 19.25h es tanca la seva cel·la, on s’hi estarà fins a les 8h del matí següent.

La candidata de Cs, Inés Arrimadas, dedicarà el dia de reflexió a passar temps amb la família, a qui considera que ha tingut “abandonada” durant els dies de campanya. La seva germana ha vingut expressament aquests dies a Barcelona per donar-li suport.

El número 1 de la llista del PSC, Miquel Iceta, aprofitarà el matí de la jornada de reflexió per comprar-se unes ulleres noves, descansar i passar una estona amb la família. A la tarda té previst anar al cinema amb uns amics.

El mateix pla que té el cap de files de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, que també aprofitarà la jornada d’aquest dimecres per asseure’s davant de la gran pantalla. Ho farà acompanyat de la família, segons ha explicat.

El candidat del PP, Xavier García Albiol, ha explicat que passarà el dia previ a les eleccions descansant el màxim possible i en ambient familiar. “Intentaré recuperar una certa normalitat i tranquil·litat familiar.” A la tarda, també preveu anar al cinema a veure la nova pel·lícula d’Star Wars. “Hi aniré amb els meus fills que fa temps que me la venen demanant.”

Finalment, el candidat de la CUP, Carles Riera, començarà el dia com ho ha fet durant pràcticament tota la campanya electoral, visitant el metge de bon matí. El candidat cupaire espera poder rebre ja l’alta i abandonar el tractament contra la peritonitis que el va afectar poc abans de començar la cursa cap al 21-D i que ha condicionat la seva activitat durant la campanya. La resta de la jornada, Riera aprofitarà per llegir i cuinar, una de les seves aficions.

Per la seva part, Els candidats de JxCat Josep Rull i Jordi Turull aprofiten el dia de reflexió d’avui per tornar a la presó per visitar als seus companys de candidatura Jordi Sànchez i Joaquim Forn, al cap de cartell electoral d’ERC, Oriol Junqueras, i al líder d’Òmnium, Jordi Cuixart.

Turull i Rull tenen previst realitzar les visites, en qualitat d’advocats, durant el matí d’avui, dia de reflexió de les eleccions catalanes que tindran lloc demà.

Rull i Turull, que van ser excarcerats a l’inici de la campanya electoral, tornaran així a la presó en la qual van estar tancats, la d’Estremera (Madrid), per poder conversar amb Joaquim Forn, candidat de JxCat, i Oriol Junqueras, vicepresident del Govern i número u de la llista d’ERC.

També es desplaçaran a la presó de Soto del Real (Madrid) per visitar a Jordi Sànchez, exlíder de l’ANC i número dos de JxCat, i a Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els bombardejos israelians colpegen Rafah abans de l’anunciada ofensiva

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona