Política

Iceta crida a votar per “canviar el rumb” de Catalunya “entre tots”

El candidat socialista vota aquest matí a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona

Celebra l’alta assistència als col·legis electorals registrada a primera hora

El cap de llista del PSC el 21-D, Miquel Iceta, ha fet una crida a la participació per “canviar el rumb” de la política catalana i aconseguir més autogovern i millor finançament.

Ho ha dit després d’exercir el seu dret a vot aquest matí al col·legi electoral situat a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB). “Avui és un dia perquè tothom posi dins d’un sobre la papereta amb els seus somnis, desitjos i propostes de solució. Catalunya l’aixecarem entre tots a partir de demà però perquè sigui possible necessitem que avui tothom vagi a votar i pensi què és millor, no només avui sinó també en els dies que vindran”, ha declarat als mitjans.

Iceta s’ha mostrat confiat que hi hagi una alta participació per aconseguir l’objectiu d’aixecar el país. “Catalunya som tots i val la pena avui refermar-ho expressant lliurement el nostre vot”, ha insistit. Ha recordat que les d’avui són unes eleccions “decisives” i subratllat que és una “altíssima” participació la que donarà “força i legitimitat” al resultat.

En aquest sentit, ha celebrat les informacions sobre les cues als col·legis electorals i l’alta participació a primera hora d’aquest 21 de desembre. “És la major alegria per a qualsevol demòcrata”, ha assegurat.

En aquest sentit, ha agraït a empresaris i sindicats l’“esforç” fet per afavorir la participació entre els treballadors en una jornada electoral que se celebra en dia laborable. També ha donat les gràcies als interventors, apoderats, voluntaris, serveis d’emergència i cossos de seguretat per la feina que desenvoluparan durant el dia d’avui. “Demostren que cooperant es va més lluny”, ha reblat.

Iceta ha evitat entrar en escenaris postelectorals, ja que ha reivindicat que avui és un dia perquè els ciutadans expressin el seu vot. Segons ell, cal esperar que es tanquin les escoles i es faci el recompte per després “ser capaços de tirar Catalunya entre tots endavant”.

El també primer secretari del PSC ha explicat que després de votar aprofitarà per fer compres de Nadal i al migdia té previst dinar amb uns amics, per després anar cap a mitja tarda a la seu del PSC a Barcelona, des d’on seguirà la nit electoral.

Iceta ha votat envoltat d’una gran expectació mediàtica, no només de mitjans catalans i espanyols sinó també internacionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona