Política

POLÍTICA

El Parlament aprova interposar un recurs al Constitucional contra l’aplicació del 155

Ciutadans, PSC i PP han votat en contra, tot i que han celebrat que els grups sobiranistes “reconeguin explícitament al TC i la seva legitimitat”

El recurs arriba després del dictamen al Consell de Garanties que conclou que els cessaments no respecta els principis de “gradualitat ni de proporcionalitat”

La Diputació Permanent del Parlament, amb els vots a favor de JxSí i SíQueEsPot i l’abstenció de la CUP, ha aprovat aquest dimecres que la cambra catalana interposi un recurs al Tribunal Constitucional (TC) contra l’aplicació de l’article 155 de la Constitució després de la declaració unilateral d’independència.

La Diputació Permanent -òrgan que vetlla pels poders del Parlament entre legislatures, amb la composició de l’hemicicle anterior a les eleccions del 21D- ha aprovat la proposta del grup de JxSí d’interposar un recurs d’inconstitucionalitat contra les mesures aplicades a l’empara de l’article 155.

Una iniciativa que ha prosperat gràcies al fet que JxSí (format per PDeCAT i ERC) ha comptat finalment amb els vots a favor de Catalunya Sí que es pot, sortejant així l’abstenció de la CUP, reticent a acudir a l’alt tribunal espanyol.

De la seva banda, Ciutadans, PSC i PP han votat en contra d’interposar aquest recurs, tot i que han celebrat que els grups sobiranistes “reconeguin explícitament al TC i la seva legitimitat”.

En la seva argumentació, Lluís Corominas (JxSí) ha assegurat que el govern espanyol, en aplicació del 155, va dissoldre el Parlament i va cessar el govern “de manera anòmala i en contra de la llei, mitjançant una interpretació excessiva” i un “abús” d’aquest article, fet que suposa una “vulneració de l’ordenament legal”.

El recurs al TC arriba després del dictamen al Consell de Garanties Estatutàries que, entre d’altres, va concloure que cessar el president de la Generalitat i tots els consellers no respectava els principis de “gradualitat ni de proporcionalitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia