Política

tribunals

cas palau

CDC i el seu tresorer Daniel Osàcar, condemnats

A l’extresorer Daniel Osàcar la sentència el condemna a 4 anys i i 5 mesos de presó i més de 3 milions de multa

Convergència Democràtica de Catalunya ha estat condemnada a pagar 6,6 milions

La sentència del cas Palau ha condemnat tan a Convergència Democràtica de Catalunya com al seu extresorer Daniel Osàcar.

El partit actualment desaparegut ha estat condemnat a pagar 6,6 milions i Daniel Osàcar, extresorer convergent, ha estat condemnat a quatre anys i cinc mesos de presó.

La gran incògnita, fins avui, era quina interpretació donava el tribunal a la frase pronunciada per l’expresident del Palau durant el judici quan va dir que en la seva primera confessió s’havia deixat “el tema de Convergència”.

Efectivament, no va ser fins a l’obertura del judici oral que Millet va reconèixer públicament que l’entramat de societats del Palau de la Música amagava un sofisticat sistema de finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya, que rebia diners de l’empresa constructora Ferrovial a través del pagament de comissions per obra pública adjudicada. I tot plegat, fent servir la institució cultural de tapadora o de “canonada” per on circulaven els diners, tal com ho va acabar definint el fiscal.

Dit d’una altra manera, l’extingida CDC ha rebut avui la primera condemna per un cas de corrupció política, afer ques’ha concretat amb una condemna de presó per a l’home que en va ser tresorer, Daniel Osàcar, i una condemna en concepte de responsabilitat civil. En previsió d’aquesta eventualitat, durant el procés d’instrucció del cas la justícia va ordenar l’embargament de les seus de CDC.

Fins avui, tant els dos exresponsables de Ferrovial jutjats en la causa, Pedro Buenaventura i Juan Elizaga, com l’extresorer convergent Daniel Osàcar van negar taxativament formar part d’un entramat de finançament il·legal del partit polític. En contra seu hi havia, però, una quantitat ingent de proves documentals que assenyalaven la seva autoria, així com les declaracions inculpatòries en el judici de Fèlix Millet, Jordi Montull, Gemma Montull i alguns dels empresaris que, havent treballat per a CDC, van falsificar factures per cobrar diners de Ferrovial a través del Palau.

La declaració de Millet en què assenyala directament Convergència es va produir el 8 de març passat en la seva testifical davant del tribunal. Després hi van intervenir Jordi i Gemma Montull, amb una declaració que va anar en la mateixa línia. Es dona la circumstància que els Montull havien pactat amb la fiscalia fer aquesta confessió a canvi d’una rebaixa de la petició de pena, sobretot en el cas de la filla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell