Política

aplicació del 155

amenaces

Rajoy avisa Puigdemont que el 155 continuarà en vigor si no va al Parlament per ser investit físicament

El president del govern espanyol adverteix que la investidura telemàtica és “impossible” i que el seu govern ho portaria al TC

Confia que s’acabi imposant el “realisme” i el “sentit comú”

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha advertit aquest dilluns que l’article 155 de la Constitució continuarà vigent a Catalunya si Carles Puigdemont manté la seva intenció de ser investit des de Brussel·les.

En la seva intervenció a la reunió de la Junta Directiva Nacional del PP, el líder popular ha avisat el candidat de Junts per Sí que si no torna a l’Estat per ser investit “físicament” al Parlament no hi haurà nou govern i, en conseqüència, es mantindria l’aplicació del 155.

Rajoy ha assenyalat això no ho diu ell, sinó l’acord del Senat que va activar el 155, ja que estableix que la seva aplicació “continuarà en vigor fins que prengui possessió un nou president després de les eleccions”. I, segons ell, és “impossible” que algú pugui ser escollit president si està “fugit” a Brussel·les. “Ha de prendre possessió i ha de ser físicament perquè no es pot prendre possessió des de Brussel·les. I si ho fa, el 155 continuarà en vigor”, ha assegurat.

A més, ha garantit que que si el líder independentista aconsegueix ser investit de manera telemàtica, la Moncloa ho portarà de manera immediata al Tribunal Constitucional (TC).

No obstant això, el president espanyol s’ha mostrat confiat que el “realisme” i el “sentit comú” s’acabaran imposant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia